реклама

реклама

Черкаські рятувальники надали допомогу вагітній жінці та її трирічному сину.

18 січня у Черкасах відділення радіаційного, хімічного та біологічного захисту аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління МНС області, впродовж години проводило очищення житлового приміщення від ртуті.

Зараження помешкання ртуттю сталося, коли жінка, визначаючи температуру, не втримала в руках термометра. Упавши на підлогу, градусник розбився, а кульки небезпечного металу розкотилися по усій кімнаті.

Застосовуючи обладнання та спеціальні хімічні розчини, фахівці МНС зібрали з підлоги 4 грами ртуті та провели демеркуризацію помешкання.

Це перший розлив ртуті цього року, повідомляє прес-служба МНС області.

Минулого року фахівці-хіміки АРЗ залучалися на проведення демеркуризації територій та помешкань 39 разів. Загалом на території області було зібрано та передано на утилізацію 15, 3 кілограми ртуті.

реклама

Коментарі  

 
0 #3 люба 04.02.2016 20:51
як що я вагітна і градусник розбився в мене в руках це може зашкодити дитині???
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #2 Диана 19.01.2012 23:27
Новость дня)))))))))Мы осенью тоже случайно разбили градусник, звонили в МЧС сказали в банку с водой собрать и в мусорный бак, говорят там ртути немного и это не опасно для окружающих, а поверхности посоветовали обработать раствором марганцовки....бригаду присылать никто и не собирался.Позвонила еще 103 на всякий случай,сказали тоже самое))))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 Валентина 19.01.2012 17:28
Летом ребенок случайно разбил градусник. Позвонили в МЧС.Там дали понять, что выезжать они не особо хотят - прямо, конечно же, не отказали, но стали рассказывать о неприятных последствиях их возможного визита (невыводимые желтые пятна на вещах и полу и т.д.) Больше всего убило, когда девушка-диспетчер посоветовала все собрать, завернуть в пакет и выбросить в мусорный бак. Обратилась в службу, которая занимается утилизацией опасных отходов - естественно их услуги платные.Ничего не осталось, как собрать самому ртуть в банку с водой и вынести к мусорному баку. Я думаю, что не одна такая... Грустно... А статья пиарная
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100