реклама

реклама

Секретар Черкаської міської ради Олександр Радуцький учора прийшов на прес-конференцію міського голови Черкас Анатолія Бондаренка, щоб прилюдно поставити йому питання, як той голосував на нещодавньому засіданні виконкому.

Радуцький

– Під час нещодавнього снігопаду ми, фактично, чистили місто господарським способом, – сказав на початку прес-конференції Анатолій Бондаренко. – Ви знаєте про це «славнозвісне» рішення виконавчого комітету, пункт 4.9 якого ухвалений за пропозицією секретаря міськради: «Заборонити департаменту житлово-комунального комплексу здійснювати зимове очищення шляхів від снігу, навантаження та вивезення снігу, розчищення снігових валів на перехрестях, пішохідних переходах, зупинках громадського транспорту, в’їздах у двори та внутрішньоквартальні проїзди, оброблення шляхів технологічними матеріалами, очищення зупинок громадського транспорту, очищення проїжджої частини автогрейдерами».

Бондаренко визнав, що він підписав це рішення.

– Але не підписати його я не міг, тому що в цьому ж рішенні спільно з оцими пунктами є «1/12» – заробітна плата бюджетникам. І стояло питання: або мені не підписати це рішення, бо воно незаконне, і не дати заробітну плату бюджетним установам, або підписати і мати такий результат, – сказав Бондаренко.

Він додав, що не знімає з себе вини за те, що сталося, але хоче, «щоб критика була об’єктивною», і жителі міста «знали всі факти».

Як пояснив директор департаменту ЖКК Сергій Танюк, щоб забезпечити в Черкасах зимове прибирання доріг, заздалегідь було проведено тендер, визначено переможця – ТОВ «Свій лад», укладено договори з ним. Комунальне підприємство «ЧЕЛУАШ» уклало з переможцем договір на субпідряд – це давало можливість «ЧЕЛУАШу» виконувати ті роботи, які це підприємство своєю технікою та персоналом реально могло б виконувати. У цьому разі фірма «Свій лад» прибирала б дороги, обробляла б їх протиожеледними сумішами, а «ЧЕЛУАШ» прибирав би другорядні вулиці та провулки. Але після блокування виконкомом виділення коштів переможцеві – рятувати ситуацію мусив один «ЧЕЛУАШ».

Анатолій Бондаренко сказав, що наклав би вето на рішення виконкому винятково в частині пункту 4.9, але відповідно до Закону «Про місцеве самоврядування», зробити це можна тільки щодо всього рішення, а не щодо його окремої частини.

– Якби міська рада або я заветували б цей документ, бюджетники не отримали б заробітної плати. Тобто цей варіант було придумано спеціально, щоб у будь-якому разі жителі міста були в програші, – сказав Бондаренко.

Під кінець прес-конференції до зали зайшов секретар міськради Олександр Радуцький.

– Рішення виконкому, про яке ви дуже багато балакаєте, – ви його підписали? – запитав Радуцький у Бондаренка.

– Зрозуміло, – відповів мер, який, як ми бачили, під час прес-конференції дав докладні пояснення з цього приводу.

– Ви за нього голосували? – уточнив Радуцький.

– А як я міг не голосувати? – запитав Бондаренко.

– Ви голосували? – наполягав секретар міськради.

– Да! – відповів мер.

– Все. Я думаю, всі почули, – задоволено підсумував Радуцький.

Пресконф

реклама

Коментарі  

 
+6 #22 Ох 24.01.2018 10:54
Глянв мельком на фото і подумав що то Юлія Володимирівна під ліву руку від Бондаренка, мабуть усі залізні леді мають щось невловимо спільне...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #21 Артист 24.01.2018 10:22
Цитую Семен:
А что то за шобла в дверях злорадствует?

Шобло відоме - згиблий, радек, нищий - шакали, які зрадили своє місто.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #20 Андрій 24.01.2018 09:14
Цитую Семен:
А что то за шобла в дверях злорадствует?

А ті хто по подлому каламутить воду в місті.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #19 Толя 23.01.2018 22:15
чому Нищик в дверях такий радий і де він взагалі працює, що постійно ходить по заходах?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #18 містянин 23.01.2018 21:08
Радик щось ще бильше став, на харчах державных
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+15 #17 Савр 23.01.2018 20:04
Такого бардаку в Черкасах ще не було!
Гризня 24 годин на добу.Бридко!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #16 Черкаський поет 23.01.2018 18:16
Стоїть Сашуя, як на морозі лопата
А замість діла, стирчить питання
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+20 #15 лікар 23.01.2018 17:50
Як вже остогид цей Радуцький! Ну хто підкаже як позбавитись його в міськраді? Ну чого нам так не пощастило? Були ж і інші кандидатури на поаду секретаря. А тепер він для всіх ГОЛОВНИЙ БІЛЬ.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #14 скептик 23.01.2018 15:49
Одна шайка-лейка.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+25 #13 ХХХ. 23.01.2018 15:31
Два нерозумні при владі гризуться як павуки у банці. а страждає від того Місто і його мешканці. Вчора бачив по Тв виступ радуцького, махав тими протоколами, он бачите його підпис , ага . бачите, вам все ясно, кричав. Гидко дивитися і слухати.Мож їх того, з пляжу? Нехай дальші гризуться , але не шкодять Місту.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100