На сесії міської ради із зверненням до колег виступив депутат міської ради Антон Кривко. Він закликав смілянських депутатів уважніше ставитись до програм з енергоефективності, енергозбереження та розвитку міста. Також він розповів про свою роботу у ТОВ «МіФК» і те, що ця організація знайшла інвестора, який хотів би збудувати у Смілі на полях фільтрації електростанцію з потужністю у 15 мегават (з іншого боку того місця, де хотіли побудувати асфальтовий завод), пише smila-ua.com

Фірма «ФлексЕнерджіСистем» готова вкласти у будівництво сонячних батарей та електростанції 13 млн євро. Для цього вони хочуть взяти в оренду поля фільтрації та відстійники у межах мікрорайону Поштовий площею 30 га.

На новій екологічно чистій електростанції планують відкрити 30 робочих місць. По попереднім підрахункам вони приноситимуть у бюджет міста 1,5 млн грн податків та 1,7 млн грн. за оренду землі.

Схожі системи вже діють у таких українських містах, як Ясинівка, Нікополь, Велика Добронь. І їх планують будувати ще у Кривому Розі та інших містах.

Антон Кривко попросив депутатів підтримати цей проект, а членів виконкому – розглянути і обговорити цей задум на черговому засіданні виконавчого комітету. Депутати схвально сприйняли цю ідею, ніяких запитань до доповідача не було.

реклама

Коментарі  

 
-2 #1 ЮЗР 29.01.2018 11:14
Лучше б дороги зделали в этом селе
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100