Уманською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, відомості про яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене у великих розмірах).

index

Зокрема, установлено, що посадовими особами КП «Уманьводоканал» внаслідок завищення повної собівартості та як наслідок – тарифу на централізоване водопостачання в м.Умані, до структури якого, як вартість води, включена ціна купівлі води у одного з товариств (станом на 2017 рік згідно договору – 2,21 грн./куб.м.+ ПДВ) та неврахування об’єму і вартості води, що самостійно видобувається власними свердловинами, що розташовані на території міста, завищено тариф на централізоване водопостачання на суму близько 0,18 грн/куб.м., що призвело до завдання збитків у сумі близько 450000 грн., які в подальшому привласнено.

Довідково: санкцією ч.4 ст.191 КК України передбачено покарання у вигляді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Крім того, Уманською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво в інших кримінальних провадженнях щодо незаконних дій КП "Уманьводоканал" по привласненню та заволодінню чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем.

Так, по одному із даних проваджень встановлено, що службові особи КП «Уманьводоканал», діючи умисно, зловживаючи службовим становищем, в порушення норм Кодексу Законів про працю України, Закону України «Про оплату праці, Розділу контракту від 16.12.2014 року директору здійснювалося нарахування та виплата надбавки за інтенсивність праці та особливий характер роботи у розмірі 50 відсотків до посадового окладу та в період з 01 грудня по 31 грудня 2015 року надбавки за виконання особливо важливої роботи в розмірі 50 відсотків посадового окладу, які не передбачені контрактом з керівником КП «Уманьводоканал» від 16.12.2014 року. Тим самим, службові особи КП «Уманьводоканал» здійснили розтрату бюджетних коштів на загальну суму 41 946,01 грн.

По іншому встановлено, що службові особи КП «Уманьводоканал», діючи умисно, зловживаючи своїм службовим становищем, з метою розтрати бюджетних коштів завищили виконання будівельних робіт одному з товариств на загальну суму 11 483 грн. відповідно до акту приймання виконаних будівельних робіт за червень 2017 року.

Відомості по даних фактах внесені Уманським ВП ГУНП в Черкаській області до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.191 Кримінального кодексу України.

Довідково: санкцією ч.2 ст.191 КК України передбачено покарання у вигляді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Наразі проводяться необхідні слідчі та процесуальні дії, спрямовані на встановлення всіх фактичних обставин справи.

Досудове розслідування у вказаних кримінальних провадженнях взято на контроль керівництвом Уманської місцевої прокуратури.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #1 Перехожий 30.01.2018 09:07
Конкретно "розкопали", аж жах бере...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100