реклама

реклама

6 лютого голова обласної ради Олександр Вельбівець працював на своєму виборчому окрузі – в Лисянському районі. Зокрема, взяв участь у роботі позачергової сесії районної ради та зустрівся із активом с. Будище й ініціативною групою з обговорення проведення реформи децентралізації та утворення об’єднаних територіальних громад в Лисянському районі.

У ході зустрічі в с. Будище присутні обговорили перспективи питання створення ОТГ в районі, зокрема, можливості й загрози приєднання Будища до смт Лисянка. Головне питання активу села й сільського голови Юрія Райченка, що звертались до поважних гостей і робочої групи, – які ж переваги від такого приєднання для жителів?

1517985794_1

– Якщо проаналізувати сучасний стан справ, то ніхто не заперечить, що мешканці Будища дуже тісно пов’язані із життям районного центру: ваші діти їздять туди в школу, жителі користуються послугами установ і закладів соціальної сфери (ЦНАП, районна лікарня, перукарні, магазини тощо). Ви давно стали частиною життя Лисянки. І, в подальшому, цей зв’язок буде лише посилюватись. Для прикладу. Минулого року з ініціативи громади і сільського голови я почав допомагати у вирішенні питання водопостачання. Сподіваюсь у цьому році за підтримки депутатів обласної ради нам вдасться залучити необхідний ресурс на завершення розпочатого. Та хочу акцентувати, що після будівництва водогону постане питання його обслуговування. Це також стосується благоустрою території села, експлуатації і ремонту електромереж вуличного освітлення, надання послуг із вивезення сміття тощо. Створити і утримувати комунальне підприємство для такої громади як ваша – справа не з дешевих. У той же час, весь комплекс таких робіт могли б здійснювати служби, що вже зараз працюють у Лисянці, дотримуючись єдиного стандарту надання послуг у всіх громадах. Останнє не складно буде проконтролювати, будучи частиною ОТГ та контролюючи фінансовий ресурс, визначаючи спільні пріоритети власного розвитку, – наголосив Олександр Вельбівець.

У той же час він зазначив, що «пошуки винного» та зволікання вже котрий рік зі створенням громад у районі призводить до втрати ряду фінансових переваг і можливостей, якими забезпечені на сьогодні ті ОТГ, що об’єднались на перших етапах реформи. Це, зокрема, й податки, що залишаються у місцевих бюджетах, додатковий державний ресурс і підтримка на рівні фінансування чи співфінансування проектів, що заплановані в ОТГ, переваги й сприяння в отриманні додаткових джерел надходжень для об’єднаних громад тощо.

За підсумками обговорення питань присутні домовилися продовжити спільну роботу, залучаючи до діалогу сільських голів інших населених пунктів із метою досягти найбільш оптимального формату створення майбутньої об’єднаної громади.

Виконавчий апарат обласної ради

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #1 ато 07.02.2018 13:03
про що з ними можна обговорювати коли ці дерьмократи довели україну до нищети війни і геноциду свого народу
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100