реклама

реклама

Модернізація профтехосвіти, її орієнтування на потреби підприємств – один із пріоритетів Уряду і ОДА. Але й досі матеріально-технічна база багатьох закладів профтехосвіти морально та фізично застаріла. Про це під час учорашньої координаційної наради в ОДА повідомив начальник управління освіти і науки Черкаської ОДА Валерій Данилевський.

Даниленко

За даними управління, у 22 закладах професійно-технічної освіти області навчається близько 8,5 тисяч учнів та слухачів. До 1/4 з них належать до соціально вразливих категорій населення. Профтехосвіта надає спеціальності, зокрема, 116 учням із інвалідністю – різноманітними порушеннями психофізичного розвитку. В закладах профтехосвіти навчають загалом 109 професій. Працевлаштовуються 99,3% випускників. Відбувається процес об’єднання малокомплектних закладів, «створення потужних центрів профтехосвіти».

Серед пріоритетів профтехосвіти – її наближення до виробництва, створення навчально-практичних центрів.

Голова ОДА Юрій Ткаченко доручив провести найближчим часом в області серію нарад, під час яких розглянути конкретні пропозиції щодо реформи профтехосвіти, наближення її до потреб економіки області. Як один із прикладів ефективної роботи Юрій Ткаченко навів приватний Уманський аграрний ліцей. Голова ОДА закликав органи освіти уважно вивчити досвід роботи цього та інших успішних закладів профтехосвіти області.

Виступаючи на нараді, заступник міського голови Черкас Ігор Волошин нагадав, що з 22 закладів освіти 5 розташовані на території Черкас і фінансуються з міського бюджету. В 2016 році на ці потреби пішло більше 31 млн грн, у 2017 році – більше 68 млн грн, цьогоріч передбачено близько 73,3 млн грн.

– Із 2400 учнів цих закладів лише 40 відсотків – із міста Черкас, – наголосив Ігор Волошин. – Я розумію, що чужих дітей не буває, і місто виділяє на утримання закладів профтехосвіти необхідні кошти. Але, можливо, слід було б виділити субвенції з районних бюджетів та бюджетів ОТГ на навчання в Черкасах учнів із різних населених пунктів.

За словами Ігоря Волошина, у Черкасах розглядається можливість об’єднання закладів профтехосвіти в єдиний багатопрофільний центр.

Нагадаємо, в заступника міського голови Черкас є серйозні нарікання на роботу керівників закладів професійно-технічної освіти, особливо старшого віку.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #4 Цікаво 27.02.2018 13:00
А як там з віком у лікарів.Може і там пора розіпхать пожиленьких? Га? Волошин?)))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #3 Скептик 27.02.2018 11:30
П.Волошин, чому не озвучили, скільки міська рада витратила коштів на покращення навчально-матеріальної бази профтехосвіти міста? Аж о грн. 0 коп. База покращувалася на дитячі та батьківські кошти, зусиллям керівників і пед колективів навчальних закладів
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #2 Скептик 27.02.2018 11:23
Панове! Що Конституція України Стаття 53 не для вас?.
"Держава забезпечує доступність і безоплатність дошкільної, повної загальної середньої, професійно-технічної, вищої освіти в державних і комунальних навчальних закладах; розвиток дошкільної, повної загальної середньої, позашкільної, професійно-технічної, вищої і післядипломної освіти, різних форм навчання; надання державних стипендій та пільг учням і студентам.Громадяни мають право безоплатно здобути вищу освіту в державних і комунальних навчальних закладах на конкурсній основі" Конституція не дає вам право навчати робітничій професії примусово за кошти.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 Гоша 27.02.2018 10:51
Господи,когда уже эти безмозглые совки згинут со всего медио простора.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100