Прокуратурою в апеляційному порядку доведено законність та обґрунтованість позовних вимог про скасування державної реєстрації та витребування з незаконного володіння на користь держави земельної ділянки лісового фонду в межах Свидівоцької сільської ради.

Встановлено, що земельну ділянку за рахунок лісів незаконно передано Черкаською райдержадміністрацією в приватну власність громадянину для будівництва та обслуговування житлового будинку.

8-2

З метою захисту інтересів держави в частині повернення незаконно втраченої землі, прокуратура попередньо звернулася до суду з позовом, за яким  визнано протиправним і скасовано розпорядження райдержадміністрації, яка перевищила свої повноваження, надавши землі лісового фонду не для лісогосподарських потреб, взагалі не маючи права ними розпоряджатися.

У подальшому, прокуратурою пред’явлено до суду позов про витребування земельної ділянки в громадянина, який придбав її за договором купівлі-продажу.

Попри відмову у задоволенні вказаного позову Черкаським районним судом, за апеляційною скаргою прокурора апеляційним судом Черкаської області позов прокурора задоволено, земельна ділянка підлягає поверненню на користь держави, інформує прокуратура області

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+3 #1 Думка 02.03.2018 13:39
Коли нарешті чиновники будуть відповідати за свої незаконні дії? Чи прокуратурі треба тільки галочку для показника та піару.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100