Як чистити Черкаси від снігу – якісно чи все таки економно – таке опитування у Фейсбуці започаткував голова громадського осередку партії «Національний корпус» в Черкаській області Дмитро Кухарчук.

prybyrannya-snigu

- Два тижні тому, коли сформувався новий виконком, постало питання про прибирання міста від снігу. Позиції було дві – «батьківщинівці» і міський голова були прихильниками укладення договору з Андрієм Бортником на 10 мільйонів гривень. Думка «свободівців» була такою, що потрібно економити кошти, що мали, у разі укладення, зніматися з закладених на ЧЕЛУАШ. Усереднений варіант  - у вигляді додаткових угод - неможливий, оскільки законодавством передбачені умови температурного режиму, за яких техніка має бути на дорогах, навіть не зважаючи на наявність снігу. І саме такою прогалиною у законодавстві дуже часто користуються снігоприбиральники, виводячи техніку в мінус (без снігу), списуючи великі кошти, - зазначив Дмитро Кухарчук.

Він також додав, що власної техніки у комунальному підприємстві ЧЕЛУАШ немає. Тож по факту, зауважив Кухарчук, маємо 10 мільйонів економії до міського бюджету і засніжене місто.

Аби довідатися, що з цього приводу думають містяни, Дмитро Кухарчук започаткував опитування для містян у Фейсбуці. Висловити свою позицію можна ТУТ

Наразі, 87% опитаних переконані, що місто потрібно чистити за будь-яких умов і лише 13% - за економію. Голосування триватиме ще 6 днів.

А тим часом під опитуванням вже розгорнулася дискусія.

Заступник міського голови Черкас Ігор Коломоєць, зокрема, написав, що кошти потрібно використовувати раціонально.

«Мені ця економія вчора вже коштувала здоров’я, коли посковзнувшись впала під колеса маршрутки, а сьогодні, зважаючи на 35 аварій, я побоялася навіть викликати таксі до лікаря. А якби мене не підняли? А якби та маршрутка рушила? А взагалі нормально, що люди в 2018 році не можуть вийти-виїхать з дворів, бояться переходити дорогу і йти тротуарами? Куди йдуть мої податки?» - обурилась у коментарі черкаська журналістка Ірина Коваль.

Втрутився у коментування і депутат від «Свободи» Максим Шило:

«На скільки мені відомо, за 10 мільйонів дехто навіть не збирався виїжджати із технікою», - написав він.

Інший дописувач Юрий Ковальчук  зауважив, що яка економія, коли швидка не може під'їхати до хворого.

реклама

Коментарі  

 
+2 #4 Цинік 03.03.2018 10:29
Цитата: "законодавством передбачені умови температурного режиму, за яких техніка має бути на дорогах, навіть не зважаючи на наявність снігу". Пан Кухарчук, надайте, будь ласка, посилання на нормативно-правову базу, якою дана маячня передбачена! Бо ні в "Єдиних правилах зимового утримання", ні в ДСТУ "БЕЗПЕКА ДОРОЖНЬОГО РУХУ. АВТОМОБІЛЬНІ ДОРОГИ, ВУЛИЦІ ТА ЗАЛІЗНИЧНІ ПЕРЕЇЗДИ. Вимоги до експлуатаційног о стану" такого немає! Є лише заходи з превентивної обробки покриття протиожеледними матеріалами та патрулювання, які здійснюються виходячи з прогнозу погоди!
Натомість в вищезазначених нормативних актах є чіткі вимоги стосовно якості очистки вулиць, тротуарів та термінів ліквідації снігових заметів і слизькості!
Мабуть ні Мельник, ні Кухарчук і не здогадуються про існування таких нормативів!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #3 язон 02.03.2018 21:40
Свобода от ума не лечится!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+18 #2 Житель Черкас 02.03.2018 18:33
Класно ! Ще 6-ть днів і може буде тепло, може прийде весна.дмитро під нову владу гарно ліг ! зі свободою рулите ! 10 лямів зекономите потім на якійсь програмі будови спортивного залу відмиєте собі на паради та мітинги витрати - все правильно ! А 6-ть днів почекайте не хворійте не болійте скору не викликайте, померших на мороз щоб не завонялися, живих під батареї щоб не замерзли, дітей дома гріти бо газу не має на котельні шкільні..... ну повна ж...паа!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+23 #1 Павлович 02.03.2018 18:09
Что значит убирать качественно и экономно? Заранее извиняюсь но задам Вам свой вопрос. Вы сходили в туалет по большому.Как Вы будите вытирать себе зад? Качественно или экономно?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100