Для учнівської молоді випускних класів наразі актуальним є питання: «Ким я хочу бути?», адже до початку вступної кампанії залишилось декілька місяців.

фото

На етапі вибору майбутнього фаху проводиться робота з учнівською молоддю на місцях в рамках Програми Державної служби зайнятості щодо професійної орієнтації на 2017-2020 роки і передбачає такі заходи, як: профорієнтаційні уроки, квести професій, професіографічні екскурсії на ринкоутворюючих підприємствах тощо.

Так, продовжуючи роботу з професійної орієнтації фахівцем Черкаського міського центру зайнятості нещодавно проведено тематичні уроки з використанням Skype-зв’язку для учнів 8-го та 9-го класів навчально-виховного об’єднання №36 селища Оршанець. Це вже третій загальноосвітній навчальний заклад, який приєднався до інноваційного підходу служби зайнятості в роботі із школярами.

Під час онлайн-трансляції відео, Яна Ружина поінформувала дітей про реалізацію Державної програми служби зайнятості щодо професійної орієнтації, яка спрямована саме на комплексний профорієнтаційний супровід учнівської молоді починаючи з 8-го класу. Фахівець з профорієнтації розповіла про те, які ще цікаві заходи здійснює служба зайнятості у напрямку профорієнтації: «Однією із форм профорієнтаційного супроводу учнів є індивідуальні консультації дітей разом з батьками, які допоможуть з’ясувати професійні схильності, коло інтересів, життєві цілі та орієнтири школяра. Також під час консультацій фахівці нададуть практичні рекомендації щодо побудови професійної кар’єри. Пізнавальними також є проведення професіографічних екскурсій, під час яких є можливість на власні очі побачити процес виробництва та зазирнути у світ професій».

Вперше учні селища Оршанець мали змогу пройти Skype-тестування на визначення професійної спрямованості за методикою ДДО Євгена Клімова. Одні учні підтвердили свій вибір, інші – отримали інформацію для роздумів.

У ході Skype-уроку для учнів проведено анкетування щодо професійних намірів та планів на майбутнє. За результатами проведеної роботи старшокласники будуть запрошені на професіографічні екскурсії.

Черкаський міський центр зайнятості

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100