реклама

реклама

У мікрорайоні "Лісовий" планують створити парк "Спортивний". Проект майбутньої зони відпочинку презентували 2 квітня директор КП "Дирекція парків" Володимир Стойко та депутат Черкаської міської ради від "Громадянської позиції" Руслан Зоря, передає кореспондент vikka.ua.

"Це має бути родзинкою нашого міста, де зможе відпочивати і дитина, і людина похилого віку, – каже Руслан Зоря. – Праву зону території парку плануємо зробити для спокійного відпочинку, ліву – для активного".

parkaskoldovamogilakiyiv61800x1013

Раніше це була безгосподарська територія, куди з обласної лікарні вивозили сміття. Наразі відбувається чистка території для майбутнього парку, зокрема після останнього буревію, який був 1 квітня. Внаслідок негоди пошкодилося кількадесят дерев.

"Працівники КП "Дирекція парків" попиляли їх, тому що в них пообламувалися верхівки, – каже Руслан Зоря. – З такими пошкодженнями, коли залишається лише стовбур, дерево не виживає і може становити небезпеку для людей, які відпочивають там".

Як говорить Володимир Стойко, кошторис проекту становить 60 млн гривень.

"Буде використовуватися для фінансування місцевий, обласний, державний бюджет і залучатимуться спонсори, – пояснює Стойко. – Також там планується дитяче і доросле кафе, територія для пейнтболу, баскетболу та волейболу. Ще будуть встановлені альтанки із мангалами, щоб люди не псували територію лісу, а могли спокійно там відпочити без шкоди середовищу".

Депутат Олександр Радуцький наголосив, що проектом цього парку вони зупинили незаконну забудову Соснівки.

"Я вважаю, що потрібно розпочати з будівництва мереж і міська влада виділить на це кошти. До всього іншого треба залучати інвесторів", – каже Радуцький.

Наразі в майбутньому парку відбувається експертиза території. Володимир Стойко пояснив, що при повному фінансуванні проект можна втілити в дію всього за рік. Наразі коштів ще немає.

реклама

Коментарі  

 
+2 #2 Ольга 04.04.2018 10:27
Саме ліс був родзинкою міста та району Луначарка. Ліс вже випилюють, про яку родзинку може йти мова? Понатикати генделиків в лісі та зробити проблему місцевим, притоком алкашів та наркоманів це і є турбота про містян?
Зупиніться!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #1 Михаил 03.04.2018 11:06
В Соснівці є один парк, буде другий. А від Соснівки і до Червоної Слободи - жодного. Зате в центрі міста понапихали висоток, знищили сквери біля Драмтеатру, біля повороту на Припортову, на місці "Хрещатик-сіті" повинен був бути сквер. Біля "Любави", де масове скупчення людей, можна було зробити сквер, не так би місто задихалось і молодь би відпочивала там, а не у дворі торгівельного центру. Так ні - знову висотка. Що ми залишаємо нашим нащадкам?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100