реклама

реклама

Працівники Київського управління Департаменту кіберполіції встановили, що хакер у мережі називав себе «AntonShesar»та «Сatona». Він займався створенням та збутом шкідливого програмного забезпечення, яке призначене для втручання в роботу серверного обладнання, з подальшим несанкціонованим копіюванням баз даних, які на ньому знаходяться.

8

Про це повідомляє 1NEWS з посиланням на прес-службу кіберполіції.

Оперативники з кіберполіції встановили, що 22-річний уродженець Черкаської області на різноманітних хакерських форумах пропонував свої послуги з надання в оренду шкідливого програмного забезпечення.

З метою конспірації хакер розміщував посилання на завантаження розробленого ним вірусу на веб-ресурсі, що знаходився на території Російської Федерації, а управління вірусом здійснювалося з використанням віддаленого RDP протоколу.

Поліцейські провели одночасно три санкціоновані обшуки на території Черкаської та Київської областей. За їх результатами правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку з якої здійснювалося віддалене керування веб-ресурсом та шкідливим програмним забезпеченням.

Крім того, у його помешканні було виявлено дані облікових записів, з використанням яких здійснювалося керування веб-сервером із розміщених на них вірусів. Також, виявлено файли з інформацією щодо більш як 5 тисяч скомпрометованих облікових записів. На додаткових носіях інформації виявлено інформацію щодо ще 10 тисяч облікових записів електронних скриньок, доступ до яких було отримано незаконно.

реклама

Коментарі  

 
+2 #1 Демократія 09.04.2018 05:32
Доки політики чубляться, підростає нове покоління шахраїв, озброєне знанням новітніх технологій.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100