реклама

реклама

Музичні вітання, дитячі конкурси, майстер-класи просто неба, ярмарок народних майстрів та спільний «кривий танок» – таким атмосферним був один із днів «Черкаського Великоднього фестивалю». Його провели у понеділок, 9 квітня, на Соборній площі та у сквері «Юність». Цього року – всьоме. У середмісті працювала низка локацій, аби кожен відвідувач міг знайти тут щось цікаве саме для себе.

30594979_911317055696853_2350909010128928768_n

У рамках фестивалю, серед іншого, відзначили й учасників конкурсу арт-об’єктів «Черкаська писанка – 2018». Над створенням десяти вуличних інсталяцій, ознайомитися з якими можна було впродовж минулого тижня, працювала студентська молодь міста та учні шкіл естетичного виховання. Переможців творчого змагання в різних номінаціях нагородив заступник мера Черкас Ігор Волошин.

За висновками журі, у номінації «патріотичність» диплом переможця конкурсу арт-об’єктів «Черкаська писанка – 2018» дістався Центру дитячої та юнацької творчості за втілення роботи під назвою «Добро і зло», за «багатогранність» – колективу Східноєвропейського університету («Сила роду»), за «яскравість» відзначили Черкаську дитячу школу мистецтв та її «Квіткову красуню», за «стильність» – Черкаський державний бізнес-коледж і його писанку «Україна Єдина», за «оригінальність» – Багатопрофільний молодіжний центр («Українська Покрова»), за «міфологічність» – Черкаський національний університет ім. Б. Хмельницького («Яйце-Райце»).

Найбільш «витонченою» визнали писанку «Життя триває», яку створив народний художній колектив ART-студія «Глорія». У номінації «майстерність» першість взяла дитяча художня школа імені Данила Нарбута зі своєю роботою «До сонця!».

Гран-прі конкурсу в номінації «унікальність» виборов Черкаський державний технологічний університет («Погляд у майбутнє»), а в номінації «традиційність» – робота Черкаського художньо-технічного коледжу.

Про це інформує прес-служба міськради.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100