реклама

реклама

Музиканти – учасники муніципального духового оркестру сподіваються на допомогу губернатора Сергія Тулуба у збереженні колективу. Після вчорашньої прес-конференції, на якій Тулуб озвучив свій намір розібратися в ситуації, оркестранти вирішили припинити протестні акції.

– Шуміти під вікнами не будемо. Нам сказали, що орієнтовно 9 числа відбудеться зустріч керівника колективу з губернатором, – розповідає художній керівник оркестру Сергій Осауленко.

Нагадаємо, на минулому тижні депутати міської ради ухвалили рішення про припинення Черкаського муніципального оркестру шляхом реорганізації (приєднання до міського будинку культури ім. Кулика). Мають зберегти посади лише директора й диригента. Решта музикантів працюватиме без зарплати.

– Рішення ми не бачили. Поки що збираємося у старому приміщенні. Нам не показували, куди мають намір переселяти. Кажуть, що в тютюнову фабрику. Але ж треба десь зберігати інструменти, костюми… Чи є там така можливість? – каже пан Осауленко.

Губернатор Черкащини Сергій Тулуб під час прес-конференції сказав, що вже чув із цього приводу позицію міського голови Черкас Сергія Одарича та інших представників мерії, а тепер має намір почути й іншу сторону. Уже дав доручення своєму першому заступнику та керівникам управлінь культури й регіональної політики ретельно вивчити питання і доповісти з цього приводу.

– Я прихильник того, що те, що є, не можна руйнувати. І ми будемо до останнього підтримувати всі наші творчі колективи. Ніяких питань щодо руйнації, закриття чи ще чогось поки що переді мною не ставили, і я заборонив усім на цю тему навіть вести розмову, – сказав Сергій Тулуб. – Так, є сьогодні проблеми – з фінансуванням, з матеріальним забезпеченням. Це життя, і треба вирішувати. Для того є керівники, щоб вирішувати ці проблемні питання.

Губернатор зазначив: варіант про те, що оркестр має заробляти на себе сам, надаючи послуги під час різних заходів, він чув від міського голови. Але «там не все так просто».

– Я обов’язково найближчими днями зустрінуся з керівником оркестру і почую ще його… Запросимо міського голову і разом розглянемо це питання, – пообіцяв Сергій Тулуб.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100