реклама

реклама

Приватна структура, яка сиділа на фінансових потоках громади, зараз шантажує тальнівську громаду, забороняючи їй вивозити на міське сміттєзвалище сміття. Про це сьогодні розповів журналістам голова Тальнівської міської об'єднаної територіальної громади Олексій Юрченко, інформує «Прочерк».

26856821_1616233041765061_102380008_n

– Сьогодні в мене була неприємна розмова на підвищених тонах з орендарем сміттєзвалища. Мова про те, що у 2008 році Тальнівська РДА прийняла дуже цікаве рішення: міське сміттєзвалище передали в приватні руки на 49 років. Коли район був цілісний, прибиранням займалося приватне акціонерне товариство «Комунальник». Зараз, з утворенням ОТГ, ми намагаємося створювати комунальне підприємство, щоб самим обслуговувати громаду, а приватна структура шантажує громаду, – поскаржився журналістам Олексій Юрченко, надавши проблемі публічності.

За його словами, стороною договору в підписаних у 2008 році документах була й Тальнівська РДА, яка тепер усунулася від вирішення проблеми.

– Взагалі, законність договору і можливість передання такого стратегічного об’єкту в приватні договори ще треба вивчати… Два місяці тому ПРАТ «Комунальник» вже виставляло нам ультиматум. Тільки завдяки втручанню голови ОДА Юрія Ткаченка ситуацію вирішили. Нині ж законодавство змушує сортувати сміття, що ми й стали робити. Водночас «Комунальник» прислав нам лист, що в них немає водіїв і вони не возитимуть сміття. Ми вимушені були оголосити конкурс і до нас зайшла уманська фірма, проте «Комунальник» заборонив возити сміття на сміттєзвалище. Якщо не знайдемо важелів впливу на приватну структуру, то будуть екологічні проблеми зі сміттям, – наголосив Олексій Юрченко.

За його інформацією, до створення ОТГ попередня влада працювала з «Комунальником» фактично без звітності. При цьому, підприємству перераховувалося 3 мільйони гривень, міськрада закуповувала для підприємства обладнання…

– Коли утворилася громада, то ми просто побачили, що за такі речі, грубо кажучи, можуть посадити. Звісно, стали з’ясовувати питання. Але до сьогодні нас пускали на сміттєзвалище. Сьогодні ж, коли в нас була складна розмова, мене мало не послали. Тож буду бити у всі дзвони. Бо сам факт законності договору, де стратегічний об’єкт – сміттєзвалище – передали в приватні руки, викликає питання, – наголосив голова Тальнівської міської об'єднаної територіальної громади.

Ситуацією, за його словами, ускладнює те, що сміттєзвалище лежить на землях села Глибочок, яке не входить до громади.

– Добре, що громада села розуміє проблему, також розуміє, що сама не утримуватиме об’єкт і готова розірвати договір з приватником, щоб передати об’єкт нашій громаді на утримання. Але все це розтягнуте в часі. А сміття треба возити зараз! Альтернативою є паспортизоване сміттєзвалище в селищі Здобуток, але воно настільки маленьке – 0,7 чи 0,8 га, що просто не підходить нам. Крім того, там неподалік свердловина, з якої селище Здобуток живиться водою. Тому ситуація в Тальному критична. Проблема створена штучна через монополіста, який не дає користуватися сміттєзвалищем. І ми маємо негайно знайти вихід з ситуації, – наголосив Олексій Юрченко.

Юрченко визначає термін тиждень на вирішення ситуації. Інакше, каже, можлива екологічна катастрофа.

реклама

Коментарі  

 
+1 #12 Морфей 27.04.2018 23:17
А в Тальному люди говорять, що уманський фірмі заборонили возити сміття на уманське сміттєзвалище, що в неї накрилась сортувальна лінія і вони хочуть возити і уманське і тальнівське несортоване сміття на сміттєзвалище Комунальника. Мер про це журналістам нічого не каже. Він відпрацьовує уманське бабло.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #11 Сміттєзвалище 27.04.2018 21:03
А які важелі впливу на приватну структуру він хоче знайти? По фото наче молодий чоловік, а замашки комуняки. Буду бити в усі дзвони. Це жарт? Краще головою об стіну. Більше толку буде, може просвітлення прийде.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #10 Ето вам нє ето 27.04.2018 20:58
Прочитав інтерв'ю декілька разів. Щось не складається цей кубік рубіка. Посудіть самі. Мер Тального каже, що коли район був цілісний, то приватне підприємство Комунальник, а тепер, коли вже є громада, то мер намагається створювати своє комунальне підприємство, щоб самим обслуговувати громаду, а приватне підприємство Комунальник шантажує громаду. А далі цей самий мер каже, що до нас зайшла уманська фірма і Комунальник не дає ій возити сміття на своє сміттєзвалище. Якийсь вінегрет в нього в голові. Хочу своє комунальне підприємство, але завів уманське, а тальнівське не дає уманському возити сміття на своє сміттєзвалище, а якже своє підприємство? Де воно? Чи уманське це і є своє? Простими словами цей мер займається простим віджимом бізнесу, одних видавив, інших привів. Тільки іншим возити немає куди. Тому і тиск через пресу та губернатора. Рейдерство!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #9 Свабода 27.04.2018 14:05
Всі слова мера про те, що Комунальник сидів на потоках та отримував від міської ради мільйонами гроші без будь якої звітності - це повна нісенітниця та брехня. Бо якби так було б, то вже давно були б кримінальні справи і хтось би сидів у тюрмі. В минулому році Державна аудиторська служба проводила перевірку міської ради за попередні роки та за першу половину 2017 року. В результаті за першу половину 2017 року знайшли порушень більше, ніж за попередні роки. Чи може когось посадили чи відкрили по комусь справу за ці фінансові потоки? Брехня. Мер Тального дуже полюбляє говорити приказками, нагадаю і йому одну: поганому танцору мішають ....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #8 Ван Гог 27.04.2018 14:02
Тохи, Льохи і т.д,як же надоїли ці кастрюльоголові керманичі(на одне лице), невже більшість дійсно настільки хвора ідиотизмом, що обирає собі таких керівників, невже ми всі їх "достойні", невже немає дійсно фахових управлінців, може треба іти через оголошення конкурсів а не через вибори, і таким чином знаходити кращих. Бо з такими підходами скоро всьому буде хана. Довбані політики-керівники в смітті не розберуться,ні в Черкасах ні в Тальному. Чигирин також загажений, сміттєзвалище страшне,ганьба.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #7 Свабода 27.04.2018 13:59
Яке міське сміттєзвалище? Про що він взагалі говорить? Намолов сам не поняв шо. В Тальному немає і ніколи не було міського сміттєзвалища. Ніяке міське сміттєзвалище у формі державного чи комунального майна в оренду не передавалось. Була земельна ділянка державної форми власності за межами населеного пункту с. Глибочок, села, яке не увійшло до ОТГ, яку РДА передало колись в оренду приватному підприємству. Після цього приватне підприємство оформило на себе дозвільні документи та паспорт на сміттєзвалище і надавало місту послуги по вивезенню ТПВ. А потім прийшов новий мер, який тримав якусь образу на це підприємство, все поломав, завів до міста нове приватне підприємство з Умані, а старе викинув за борт. Нове підприємство виграло конкурс на вивезення ТПВ, але немає куди везти сміття, бо немає ні сміттєзвалища ні полігону. А тепер мер через пресу тисне на попереднього надавача послуг і лобіює інтереси уманської компанії.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #6 Тальнівчанин 27.04.2018 10:53
Штучно створена проблема завдяки непродуманим діям керівництва Тальнівської ОТГ. Маючи місцеве підприємство яке вивозило сміття десятиріччями, запросити приватника з Умані і при цьому невирішити куди будуть вивозити залишки відсортованого сміття, а потім на вся сторони нити "в нас проблеми, нам заважають працювати", на це треба мати особливий хист. Дивно що ще депутатів незгадали. Цікаво хто буде винен в усіх проблемах ОТГ коли адміністрації небуде
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #5 Свабода 27.04.2018 10:07
Тохи в Тальному немає, але є Альоха, а це майже те саме.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #4 Через суд 27.04.2018 08:59
Договор разрывать на основании п.2 ст.4 Закона "Про оренду держ. та ком. майна"
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #3 Це Закон 26.04.2018 23:32
"Сьогодні в мене була неприємна розмова на підвищених тонах з орендарем сміттєзвалища".

Як це орендарем. Законом про оренду державного та комунального майна заборонено здавати в оренду сміттєзвалища. Тому і проблеми. Прокуратура, ау!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100