реклама

реклама

Фахівці Черкаського обласного ЦКПХ спільно з колегами Чигиринського відділення, регіональною координаторкою Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» та представниками обласного контактного центру ОДА, за сприяння Черкаської міської ради минулого тижня організували інформаційно-просвітницькі зустрічі для внутрішньо переміщених осіб у Чигирині. Заходи проводилися у межах виїзної акції «Дбаємо про здоров’я разом».

432222708_377604421749808_1881094234244410577_n

У Чигиринському навчально-реабілітаційному центрі з переселенцями спілкувалися про важливість ментального та фізичного здоров’я.

Вікторія Шепіль, регіональна координаторка Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», розповіла про необхідність турботи про психічне здоров’я.

Внутрішньо переміщені особи пережили події, які їх травмували. Тому під час заходу людей навчали технікам самодопомоги, щоб вони мали можливість працювати зі своїми психоемоційними станами, знімати психологічне напруження та бути відкритими до спілкування.

Завідувачка відділу епіднагляду та профілактики неінфекційних захворювань Черкаського обласного ЦКПХ Світлана Нікітюк розповіла переселенцям про причини та профілактику цукрового діабету, онкологічних захворювань, хвороб органів травлення, серцево-судинних захворювань, зокрема інсульту, хронічних респіраторних та легеневих захворювань.

432222409_377604471749803_4634959271375618165_n

Також зосередились на дотриманні здорового способу життя, зокрема раціонального харчування та регулярної фізичної активності.

Ірина Шуляренко, завідувачка відділу імунопрофілактики, говорила з присутніми про захист від інфекційних захворювань, зокрема про щеплення проти правця, дифтерії та інших вакцинокерованих інфекцій.

Особлива роль у розбудові системи психосоціальної підтримки належить органам місцевого самоврядування. Для надавачів послуг так само важливе навчання за програмою ментального здоров’я. Тож під час зустрічі з працівниками Чигиринської міської ради регіональна координаторка Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» розповіла про причини та профілактику професійного вигорання, ознайомила з техніками подолання стресу, а також принципами надання психологічної допомоги жителям громади.

Проведення таких виїзних зустрічей заплановано і в інших громадах області.

Пресслужба Черкаського обласного ЦКПХ

Фото: oblses.ck.ua

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100