реклама

реклама

На 98-му році життя помер учасник параду Перемоги 1945 року шполянин Олександр Колотило. Олександр Васильович був третім у першій шерензі, хто ніс німецькі штандарти і кидав їх біля мавзолею. Ветеран пройшов дорогами Другої світової війни до самого кінця – брав участь у радянсько-японській війні на території Китаю.

1568 Про це пишуть «Шполянські вісті».

Народився Олександр Васильович 28 травня 1920 року в селянській сім’ї. У вісім років залишився без батька: Василя Зіновійовича за фальшивим доносом заарештували, а потім і розстріляли. Довелося малому Сашкові самостійно ставати на ноги, адже в матері Оксани Мусіївни залишилося на руках ще трійко дітей.

Не встигли пережити голодомор, як прийшла війна. Брав участь у визволенні Польщі, форсуванні Вісли. Після поранення було лікування, парад Перемоги, бої на Далекому Сході проти Японії. А після капітуляції Японії Олександру Васильовичу довелося служити аж до 1957 року.

Олександр Колотило нагороджений орденами Червоної Зірки, Вітчизняної війни, Богдана Хмельницького, медалями Жукова, «За перемогу над Німеччиною», «За перемогу над Японією», іншими бойовими нагородами.

Повернувшись додому, він все своє життя пропрацював в тваринницькій галузі в колгоспі.

Редакція видання висловлює щирі співчуття сину фронтовика Володимиру Олександровичу Колотилу та всім рідним покійного.

реклама

Коментарі  

 
+3 #6 Дякую дідам за Перемогу! 05.05.2018 08:18
Вічна слава справжньому фронтовику!
------------------------------------------------------------------------
І вічна ганьба тій рашистській сволоті, яка на фронті ніколи не була, але під виглядом ветеранів брязкотить ювілейними медальками кожного 9 травня і намагається витягнути на вулиці червоні ганчірки і путінські "колорадки", щоб закликати на землю Батьківщини нових окупантів.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #5 Шана 04.05.2018 16:04
Будемо сподіватися, що ВО "Свобода" не залишиться осторонь та ініціює перейменування вулиці або встановлення пам'ятної дошки начесть видатного ветерана.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+21 #4 Вічна память. 04.05.2018 10:10
Вічна пам'ять. Оце був дійсно ветеран. Не те, що зараз по 70 років, а вони типа ветерани (Колчаковських боїв). І ці ветеранські організації без ветеранів фікція. Справжнім ветерам ВОВ зараз більше 90 років. Йх одиниці залишились.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+18 #3 бывший 04.05.2018 09:40
Вмирають останні герої війни. А 9 травня подивишся,а цих *героїв* все більше і більше,таке враження, що війна тільки скінчилася, поскупляли ордени та медалі на базарах у онуків померлих фронтовиків,пон адівали погони полковників і гей по парадах та майданах з мітлами квітів. Ганьба цим півням з медалями і владі, що з ними носяться. Поховайте краще з усіма військовими почестями цього справжнього шполянського фронтовика.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+23 #2 Іван 04.05.2018 08:29
Царство Небесне!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+24 #1 Уманский Еврей 04.05.2018 02:19
Спасибо Деду за Победу! Вечная память Герою Великой Отечественной Войны.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100