Річка Сріблянка і Графське озеро цього року повноводні як ніколи. Такого високого підняття води місцеві жителі не пам’ятають останні 25 років. Вода набралась тому, що зруйнувалась труба, яка сполучає водойму і річку. Про це повідомляє Сміла.UA.

2018-05-08-труба

Через руйнування немає відтоку води у Сріблянку, озеро все більше наповнюється і вже затопило місток, а мешканці цього району почали скаржитись на підняття рівня грунтових вод та підтоплення погребів.

Люди почали звертатись в екологічну інспекцію, ті виїхали на місце та викликали водолазів, щоб вони дослідили причину підняття води.

«На дорозі зруйнувалась бетонна армована труба, діаметром 500-600 мм, яка з’єднувала річку Сріблянку та Графське озеро. Та ще ця дренажна труба під водою забилась сміттям. А зверху над нею пролягає каналізаційна труб, яка теж тисне. Цим трубам більше 50 років. весь цей час вони добре трималась. Та ще й той відрізок труби, що лежить на дорозі, можливо, автомобілі пошкодили, - говорить начальник Смілянської рятувально-пошукової групи Віктор Терновцов кореспондентові Сміла.UA. – Наша бригада тут працювала ще з 7 ранку, задіяно було 4 водолази. Ми прибрали пробку, яка забила трубу. Зараз почався відтік води, але дуже маленьким струменем. В ідеалі треба розрити трубу, або замінити її на нову, що майже нереально, або просто накласти пластир, ліквідувати пошкодження».

Тепер цією проблемою займатимуться екологічна інспекція, КП «ВодГео» та комунальники.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100