У Києві днями відбувся фінал Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності-2018 за професією «Монтажник сантехнічних систем та устаткування». Конкурс проводиться вже вдруге і цього року пройшов під час фестивалю Install Fest у виставковому центрі «Акко Інтернешнл».

31900931_10151113798764963_9092200832237043712_n

Про це повідомляє Ресурсний центр ГУРТ.

Цьогоріч у конкурсі фахової майстерності взяли участь учні та випускники 10 професійно-технічних навчальних закладів (ПТНЗ), на базі яких працюють навчально-практичні центри українсько-швейцарського проекту «Державно-приватне партнерство для поліпшення санітарно-технічної освіти в Україні». Змагалися представники міст Бровари, Дніпро, Івано-Франківськ, Одеса, Полтава, Ромни, Сарни, Хуст, Черкаси, Чернігів.

Півфінал конкурсу проводився 24-25 квітня на базі Броварського професійного ліцею та складався з двох частин: теоретичної та практичної.

У фінал, що відбувся під час фестивалю InstallFest, вийшли 3 команди з Одеси, Черкас та Чернігова. Учасники конкурсу змагалися у монтажі сантехнічного устаткування, а їхню роботу оцінювало журі, що складалося з фахівців та професіоналів – представників лідерів галузі.

Журі довго вагалося, кому ж віддати перемогу, і хоча одесити впоралися швидше, зрештою перше місце отримали команди з Одеси (Куценко Олександр і Махмудов Володимир) та Черкас (Задніпрянець Валентин і Бондаренко Максим).

Валентин Задніпрянець

Максим Бондаренко

«Учасники з Черкас не мали досвіду роботи із запропонованим обладнанням, але вони швидко розібралися і впоралися. Трохи практики – і вони зроблять це набагато швидше, – пояснили своє рішення журі. – Усі завдання були складними, але якщо людина береться за справу і не боїться її робити, то вона переможе».

Переможці конкурсу отримали грамоти та можливість пройти стажування у лідерів галузі.

Своїми враженнями поділився переможець фіналу Валентин Задніпрянець, учень Черкаського вищого професійного училища будівельних технологій:

– У нас в навчальному закладі проводився внутрішній відбір, ми добре навчаємося – тож вийшли до фіналу. Враження сьогодні чудові – конкурс дуже цікавий. Чому я вирішив піти вчитися на сантехніка? Сподобалася спеціальність, приємна і цікава. Є плани на майбутнє – буду працювати в Черкасах, там, де я вже проходив практику.

Валентина Молоцило, директорка Черкаського вищого професійного училища будівельних технологій, зазначила:

– В Черкасах був створений перший в Україні міжрегіональний навчально-практичний центр. Ми з великим задоволенням працюємо в проекті та хотіли би ще більшої співпраці. В конкурсі беремо участь вперше. Цього року вирішили подивитися, на якому рівні знаходяться наші учні, на що вони спроможні. Учасники – учні випускного курсу, закінчують заклад, ми підібрали їм цікаву практику, тож вони вже отримали достатній практичний досвід на великих місцевих підприємствах.

Конкурс відбувся в рамках українсько-швейцарського проекту «Державно-приватне партнерство для поліпшення санітарно-технічної освіти в Україні», що фінансується Швейцарською агенцією розвитку та співробітництва (SDC) у партнерстві з компанією «Геберіт Трейдінг» (Geberit) та виконується Ресурсним центром ГУРТ за підтримки Міністерства освіти та науки України.

241A9142-31

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100