реклама

реклама

Розслідування за фактом масового отруєння у Черкасах триває. Наразі вивчається більше 5 чинників, які могли стати причиною масового отруєння у Черкасах.

5d36d9e8_7073_4f59_86d3_fba9d8802ef0_650x410

Про це на прес-конференції повідомив глава столичного управління Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Олег Рубан.

– По даному випадку на сьогоднішній день іде слідство. На сьогоднішній день вивчається більше 5 чинників, які могли б вплинути на здоров'я дітей, – цитує пана Рубана «РБК-Україна».

За його словами, щорічно фіксується від трьох до п'яти аналогічних випадків отруєння дітей у навчальних закладах. Серед їхніх основних причин: позапланові ремонтні роботи, під час яких застосовуються неякісні матеріали (лаки, фарби і т.п.); неякісне виконання таких робіт; використання дітьми балончиків індивідуального захисту; неправильна робота каналізаційних стоків тощо.

Тим часом, екс-радник міністра з надзвичайних ситуацій України Костянтин Гринчук під час прес-конференції в інформаційному агентстві «ГолосUA» висловив думку, що на питання, хто винен у масовому отруєнні дітей в Черкасах, можуть відповісти спецслужби або, як мінімум, більш компетентні фахівці, ніж ті, хто зараз задіяний у розслідуванні.

– Четверту добу держава не знає, чому сталося масове отруєння дітей в Черкасах... Це серйозний дзвінок для країни, оскільки найстрашніше – це незнання. Ця ситуація повинна бути максимально швидко розслідувана. Треба приймати урядові рішення щодо цієї ситуації. Але у нас поки ніхто нічого не знає, – підкреслив пан Гринчук.

Нагадаємо, станом на 10 травня до обласної лікарні було госпіталізовано 53 дитини, 4 вчителя, наразі з реанімації всі переведені у загальні палати. Отруєння у Черкасах сталося 8 травня, дітям стало зле під час шкільної лінійки.

Фото: pixabay.com-jarmoluk

реклама

Коментарі  

 
+5 #2 ХХ 11.05.2018 15:22
При таких темпах, встановлення лише причин отруєння, не говорячи вже про запобігання отруєнню, можна пів країни отруїти і ніхто нічого не знатиме. Те що іде слідство, це дуже похвально, але воно можить іти, іти і так і закінчиться нічим. Зрозуміло, що є така ширма в законі, як тайна слідства, і воно можить іти і не йти. Те що на 9-те травня громадський порядок охороняло близько 500 працівників поліції, ми знаємо, а от ким і як ведеться слідство, ні. Це постраждали наші діти, і за такіж наші гроші ми утримуємо поліцію, прокуратуру, то може хтось, щось скаже.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #1 Fox 11.05.2018 12:47
оце в нас служби, що керманичі області і міста, що органи які нас захищати повинні не можуть з\ясувати причину отруєння. як води набрали в рота. самі то точно знають.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100