реклама

реклама

Обійтися без ямкового ремонту, як би його не критикували, Черкащина на сьогодні не може.

Ямковий ремонт

На цьому під час учорашньої прес-конференції наголосив директор департаменту інфраструктури, розвитку та утримання мережі автомобільних доріг загального користування місцевого значення Черкаської ОДА Сергій Чубань.

Нагадаємо, останнім часом ямковий метод ремонту активно критикують. Зокрема, народний депутат Сергій Рудик вважає, що слід «ставити крапку в ямкових ремонтах». «Краще дорогу цього року не робити взагалі, а наступного – відремонтувати методом стабілізації ґрунту або іншою технологією, яка вживається на Заході», – вважає нардеп. А голова «Укравтодору» Славомір Новак називає ямковий ремонт «крайніми заходами» і вважає, що від таких заходів у перспективі слід відмовитися.

– Але давайте включимо логіку, – сказав на прес-конференції Сергій Чубань. – 391 мільйон гривень виділено на ремонт доріг місцевого значення в Черкаській області. Таких доріг – 4372 кілометра. Поділіть – і ви побачите, яка сума буде виділена на один кілометр. Це – «ніяка» сума. На жаль, відремонтувати капітально за ці кошти можливо лише 50 кілометрів доріг. А у нас – більше 4 тисяч... Але це не означає, що всі кошти підуть на ямковий ремонт. 280 мільйонів буде використано на середній поточний ремонт, а решту – на утримання і на дрібний ремонт, для того, щоб мережу наших доріг зробити реально проїзною.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #2 І.Ванько 18.05.2018 11:02
:oops: : дякуємо
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #1 Кот - Ток 18.05.2018 10:57
включаємо логіку, рахівницю та рахуємо - 391 000 000 грн / 4372км. = 89 433грн. / 26 = 3 439 USD Тобто за логікою Чубаня 3 439 баксів на один кілометр це ніяка сума.
Для прикладу в Китаї будують 30 000 кілометрів автострад на рік, з 25 річною гарантією. Оплата проводиться за підсумком робіт, підрядник з отриманої суми страхує дорогу, і ремонт здійснюється не з бюджетних коштів, а з страхових.
То може запросити Китайців відремонтувати дороги.... бо наші чиновники це явно не взмозі зробити.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100