Уманською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні відносно 23-річного чоловіка за фактом розбою, тобто, нападу з метою заволодіння чужим майном, поєднаним з насильством, небезпечним для життя чи здоров'я особи, що був.

В ході досудового розслідування встановлено, що 01.06.2018 близько 2 години ночі, перебуваючи неподалік одного з магазинів міста Умань, діючи умисно та цілеспрямовано, з корисливих мотивів, з метою заволодіння чужим майном, знаходячись в стані алкогольного сп’яніння, усвідомлюючи протиправність своїх дій, із застосуванням фізичного насильства, зловмисник здійснив напад на громадянина, зокрема, погрожуючи застосуванням ножа, шляхом його демонстрування, він пред’явив до потерпілого вимогу передати йому цінні речі, в результаті чого останній, обороняючись та втікаючи, отримав тілесні ушкодження різних ступеней тяжкості та зазнав матеріальної шкоди на загальну суму 9650 грн. Заволодівши викраденими речами потерпілого злочинець з місця вчинення кримінального правопорушення втік. В подальшому, о 5 годині ранку він був затриманий працівниками поліції в порядку ст.208 КПК України.

Того ж дня, Уманською місцевою прокуратурою йому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.187 КК України, за фактом розбою, тобто, нападу з метою заволодіння чужим майном, поєднаним з насильством, небезпечним для життя чи здоров'я особи.

На наступний день, 02.06.2018 року, ухвалою слідчого судді Уманського міськрайонного суду щодо нього обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів.

На даний час проводяться необхідні слідчі (розшукові) дії для якнайшвидшого завершення досудового розслідування та направлення обвинувального акту до суду.

У разі доведення вини, зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Про це інформує прокуратура міста Умань.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100