STEM-освіту впроваджуватимуть у закладах професійної освіти на Черкащині. Це новий пілотний проект обласної влади. Про це сказав очільник області на координаційній нараді в ОДА.

ткаченко_ОТГ

Як наголосив Юрій Ткаченко, розвиток професійно-технічної освіти – це стратегічне питання як для держави в цілому, так і для окремих регіонів. Потужним поштовхом до модернізації та якісних змін у галузі стала, зокрема, децентралізація.

– Якісна професійна освіта можлива, коли є сучасне обладнання, фаховий педагог, кваліфікований майстер, інноваційні практики, – сказав голова Черкаської ОДА. – Тривалий час ці умови не виконувалися. Як результат – маємо критичну ситуацію на ринку кадрового забезпечення галузей економіки області. Водночас модернізація професійно-технічної освіти – один із пріоритетів роботи Уряду й облдержадміністрації у 2018 році. Ми отримали унікальну змогу спрямувати значний фінансовий ресурс на впровадження інноваційних виробничих технологій, модернізацію матеріально-технічної бази й освітнього середовища. Із підприємцями області ми вже напрацювали їхні запити, тепер у наших закладах готуватимемо пропозицію. Окрім того, на Черкащині, вперше в Україні, ми впроваджуватимемо STEM-освіту в закладах професійної освіти. Для початку йдеться про придбання сучасного обладнання для 12 таких закладів і належного оформлення там освітнього середовища.

Нагадаємо, Черкаська область стала першою в Україні, що має мережу шкіл, де впроваджують STEM-освіту та навчають за програмою LEGO Education. Також тут впровадили пілотний проект в освітній галузі – створили 29 інноваційних шкіл по районах. Окрім того, торік на Черкащині відкрили перший в Україні навчально-тренінговий Центр STEM-освіти, де вчителів навчають новацій.

ДОВІДКОВО: Абревіатура STEM розшифровується, як Science (Наука), Technology (Технології), Engineering (Інженерія) і Mathematics (Математика). При цьому дисципліни вивчають не окремо, як зазвичай, а в комплексі. Велике значення надають практичному застосуванню здобутих знань.

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #2 Розум 06.06.2018 18:36
"Ми впроваджуватиме мо STEM-освіту". Ми - це хто? В комунальну власність заклади не перевели, вони вже другий рік в підвішеному стані. А нам розказують, як "космічєскіє кораблі бороздят простори Большого тєатра".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #1 Fox 05.06.2018 14:32
Бла-бла-бла :-*
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100