реклама

реклама

Відчути себе справжніми вогнеборцями мали нагоду учні 3-4 класів пришкільного відпочинкового табору «Мирний» при Канівській загальноосвітній школі № 3.

Разом з провідним фахівцем з профорієнтації Канівського міськрайонного центру зайнятості Ларисою Тулумбасовою діти завітали на професіографічну екскурсію до 10 державної пожежно-рятувальної частини Управління державної служби надзвичайних ситуацій України у Черкаській області.

Фото 3

Провідний фахівець Канівського районного відділу Управління ДСНС України в Черкаській області Юлія Гапоненко ознайомила дітей з видами небезпечних ситуацій, які можуть виникнути у побуті, на вулиці чи під час ігор на воді, а також розповіла як діяти у разі виявлення малознайомих і невідомих предметів.

У свою чергу, рятувальники Служби Порятунку «101» продемонстрували гостям обладнання пожежного автомобіля та спеціальний одяг, що захищає їх під час гасіння пожежі.

Наступна частина екскурсії була розважально-пізнавальною і мала на меті демонстрацію школярам реальних ситуацій, які виникають під час виконання рятівниками своїх обов’язків.

З неабияким ентузіазмом юнаки та дівчата проходили лінію перешкод на спеціальному тренувальному майданчику. Діти уявляли себе справжніми героями-рятівниками, яким необхідно виконати спеціальне завдання.

Заключною частиною екскурсії став розважальний конкурс «Влучний ствольщик», під час якого школярі по черзі збивали м’яч великим струменем води з пожежного рукава.

«Цей день, проведений в пожежній частині, діти запам’ятають на довго, а для когось, можливо, він стане визначальним у виборі майбутньої професії», - підсумувала Лариса Тулумбасова.

Канівський МРЦЗ

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #1 Перехожий 21.06.2018 08:27
Струмені з пожежних рукавів летять тільки коли вони драні. А у потрібному напрямку струмені летять із пожежних стволів.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100