реклама

реклама

19 червня в Черкаському державному бізнес-коледжі відбувся захист бізнес-планів групи випускників підприємців-початківців. У навчальному закладі 10 безробітних вивчали основи малого підприємництва, маркетингу, менеджменту, розглянули нормативно – правову базу в галузі реєстрації фізичних осіб-підприємців, соціального страхування, оподаткування, кредитування підприємницької діяльності, земельних відносин, охорони праці та трудового права, набули практичних вмінь щодо бізнес-планування. Згодом всі вони розпочнуть підприємницьку діяльність, отримавши одноразово виплату допомоги по безробіттю для започаткування власної справи.

фото 2

Про це повідомляє відділ організації профнавчання обласного центру зайнятості.

Завершальним етапом навчання стала розробка і захист слухачами бізнес-планів перед кваліфікаційною комісією - заступником директора з навчальної роботи та перспективного розвитку Олександром Проценком, завідувачем відділення економіки Наталією Кузнєцовою, викладачем дисципліни «Бізнес – планування та бізнес-план» Черкаського державного бізнес-коледжу Світланою Харченко та у присутності представників Черкаського обласного центру зайнятості – заступника директора Марини Сорокіної, начальника відділу організації сприяння працевлаштуванню Наталії Мінько, провідного фахівця з питань зайнятості відділу організації професійного навчання Інни Черниченко.

Для розгляду було представлено бізнес-план колишнього безробітного Черкаського міського центру зайнятості Євгенія Макаренка, який планує започаткувати бізнес з надання послуг – різка металу на плазмовому станку та виробництво виробів з металу широкого вжитку.

Основними видами послуг і товарів, які будуть вироблятись і продаватись є:

• Індивідуальна різка, фігурна різка металу товщиною до 15 мм.

• Виготування бамперів до позашляховиків.

• Виготовлення туристичних пічок.

• Виготовлення мангалів різної модифікації.

• Декоративні накладки, таблички, рекламна продукція тощо.

• Декоративні грати на вікна, панелі для парканів та воріт.

Колишній безробітний Корсунь-Шевченківської районної філії Черкаського обласного

центру зайнятості Максим Решетняк планує відкрити міні-кав’ярню «Caffeine». Майбутній підприємець під час захисту бізнес - плану наголосив: «Сильними сторонами даного виду діяльності є нижчі ціни, в порівнянні з конкурентами, завдяки придбаному професійному обладнанню та якісних сортів кави, приготування напоїв відбуватиметься швидко та якісно. Домашня випічка створюватиме позитивний настрій та комфорт. Невеликий дружній колектив є привітним, сервіс обслуговування буде високий, тому сподіваюсь, що бізнес буде успішним, рентабельним, прибутковим».

Цікавими виявилися бізнес-плани й інших слухачів курсів: надання послуг в сфері перевезення вантажів, надання бухгалтерських та консультаційних послуг суб’єктам малого та середнього бізнесу, надання послуг з мийки автомобілів, надання косметичних послуг, створення туристичного агентства на засадах франчайзингу, відкриття відділу з продажу елітних чаїв, реалізація дитячого одягу, роздрібна торгівля спортивним взуттям та одягом. В результаті проведеного заходу майбутні підприємці отримали посвідчення про навчання на курсах цільового призначення за програмою «Підприємництво та бізнес-планування».

Як розгортатиметься підприємницька діяльність кожного – покаже час. Головне – всі слухачі курсів вірять у власні сили й планують наполегливо працювати.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #1 Смешно 22.06.2018 19:43
Ну кому сегодня интересны эти все предложенные
.
.
.
А предложите:
. метание тынзяна на хорей
Спрос превысит предложение, а в полку безработных бизнесменов резко прибудет.
Отчёт бизнес-колледжа о проделанной работе получится просто шикарный.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100