реклама

реклама

Ще рік тому ПАТ «Черкасиобленерго» перебувало в патовій ситуації. Підприємство мало борги перед працівниками в розмірі понад 150 млн грн за 5 місяців і не могло оплачувати навіть поточні рахунки ДП «Енергоринок», перед яким протягом 2015-2016 рр. утворилися богри у розмірі 650 млн грн. Люди почали масово звільнятися, практично всі районні філії перебували у стадії страйку, пише Вичерпно

35923459_10209477539774783_7876623026161188864_n1-710x434

Основним боржником обленерго було підприємство ПАТ «Азот», яке заборгувало понад 200 млн грн. Зрештою, був погоджений механізм погашення заборгованості, що дозволило повністю виплатити заробітну плату. Однак після Нового року ситуація із виплатою зарплати знову погіршилася. До того ж, ситуацію ускладнила зимова негода, коли люди змушені були працювати фактично на одному ентузіазмі.

Наразі люди змушені відстоювати право на сталу зарплату в суді.

- Нас ставлять в умови, коли ми фактично не маємо виходу із ситуації. Двома Всеукраїнськими установами було підтверджено, що ми можемо звернутися до суду з приводу мирової угоди. І ми звернулися до Київського апеляційного господарського суду, — розповів під час прес-конференції голова правління ПАТ «Черкасиобленерго» Олег Самчук.

За його словами, коли вони зверталися до обласної влади, голова ОДА Юрій Ткаченко зауважив, що потрібно зробити так, аби зберегти обидва бюджетоутворюючі підприємства області — «Черкасиобленерго» і «Азот», адже вони забезпечують роботою понад 7 тисяч родин.

За інформацією Самчука, київський суд уже вшосте переносить засідання, під час яких має розглядатися питання мирових угод, і на суддів чинять тиск. До того ж, говорить він, «потопити» підприємство намагається і арбітражний керуючий.

З того часу, як зайшла мова про мирові угоди, у підприємства зіпсувалися стосунки із фондом Держмайна, — наголосив Самчук. На його думку, є люди, які зацікавлені у тому, щоб кошти не поверталися на підприємство і воно не розвивалося.

- Учора була нарада у НКРЕКП, там розводять руками і не розуміють, чому держава в цій ситуації нічого не робить, — говорить Самчук. — Куди б я не звертався, мені сміються  в очі і кажуть: «Ти думаєш, шо підпишемо ці мирові угоди?». Як би там не було, я за крісло не тримаюся.

Заступник голови ОДА Сергій Овчаренко зазначив, що «Азот» уже почав виконувати мирові угоди, які наразі очікують підтвердження в судах, і навіть платить щомісяця аванси.

Марія Геба, яка вже не вперше їздить разом із колегами у суд до столиці розповіла, що колектив наразі не розуміє позиції суддів, які затягують процес, який, по суті, має вирішити долю важливого для Черкащини підприємства.

- Ми їздили туди вже вшосте, і вшосте засідання переносять, — розповіла вона.

Наразі люди налаштовані боротися і далі, а Олег Самчук запевняє, що і далі відстоюватиме підприємство, навіть якщо це коштуватиме йому посади.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+5 #1 правдоруб 22.06.2018 15:14
лише одне птання : "ХТО ВКРАВ ГРОШІ?"
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100