реклама

реклама

Фахівці Чигиринської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості проводять активну профорієнтаційну роботу з учнівською молоддю протягом навчального року, а влітку працюють у цьому напрямку з учнями, які відпочивають у пришкільних таборах.

фото

Про це повідомляють в обласному центрі зайнятості.

Із початку літніх канікул було розпочато марафон інтерактивних заходів для учнівської молоді Чигиринщини.

Так, у пришкільному таборі Чигиринської загальноосвітньої школи № 1, розповідь про світ професій проходила в розважальній формі та супроводжувалась різноманітними конкурсами, дидактичними іграми та творчими завданнями. Діти побували в ролі представників різних професій та із задоволенням виконували свої «професійні обов’язки», розв’язуючи різні задачі. Учні згадали чимало приказок та прислів’їв про працю, відгадували загадки про різноманітні професії та знаряддя праці. Кожен учасник отримав нагоду проявити свою активність та ініціативність, зробивши ще один крок у світ професій.

З метою виявлення професійних здібностей, умінь та навичок старшокласників, під час групової консультації із застосуванням психологічного тестування, фахівцем з профорієнтації районної філії Ларисою Порожньою було проведено диференційно-діагностичне опитування за методикою Клімова для учнів 8 та 10 класів Чигиринського навчально-виховного комплексу № 2. Старшокласникам таке опитування допоможе зорієнтуватися в майбутньому виборі професійної діяльності, але щоб ґрунтовніше підійти до цього питання, школярам запропонували пройти тестування безпосередньо в районній філії за допомогою програми «АРМ Профконсультант».

Естафету профорієнтаційних заходів продовжено в пришкільних таборах Рацівської загальноосвітньої школи та Чигиринського навчально-виховного комплексу № 3, де було проведено інтерактивні заняття з елементами тренінгу.

«Профорієнтаційна робота в пришкільних таборах допомагає дітям презентувати креативні ідеї, шукати нестандартні виходи із складних ситуацій та формувати відповідальне ставлення до свого професійного майбутнього», - зазначає фахівець з профорієнтації Лариса Порожня.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100