Більше 42 тис. грн аліментів заборгував своєму 14-річному синові Роман Пушкар із смт. Драбів Черкаської області. Зараз він відпрацьовує свій борг на суспільно корисних роботах – наводить лад у парку райцентру. Загалом має відробити 120 годин.

Це вже другий неплатник у Черкаській області, якого притягнули до такого виду відповідальності. Першим відробляв заборгованість житель села Безбородьки Драбівського району. За 120 годин робіт чоловік отримав від сільради 2 тис. грн, які вже надійшли дитині.

20180626_112030

Колишня дружина Романа Тетяна розповідає, що за 14 років особливої допомоги від чоловіка не отримувала. Коли той сидів у тюрмі, їй іноді перераховували сотню чи кілька сотень гривень.

Обидва боржники потрапили під дію закону №7277 #Чужих дітей не буває, який набрав чинності в лютому цього року і передбачає в разі, якщо неплатник не має майна та офіційної роботи, накладення адміністративного стягнення у вигляді виконання суспільно корисних робіт.

20180626_111832

Щоб притягнути неплатника до відповідальності, виконавча служба складає протоколи, направляє їх до суду, який розглядає справу по суті та виносить відповідну постанову, що подається на виконання в службу пробації, після чого органи місцевої влади надають такій особі місце роботи.

– Судами Черкаської області вже винесено 12 постанов про накладення на боржника стягнення у вигляді суспільно корисних робіт, 9-ть з них перебувають на виконанні в секторах з питань пробації, – зазначив заступник начальника Головного територіального управління юстиції у Черкаській області з питань державної виконавчої служби – начальник Управління державної виконавчої служби Юрій Вишневський.

Нагадаємо, що законом #Чужих дітей не буває передбачено також встановлення тимчасового обмеження у праві виїзду за кордон, користування транспортними засобами, зброєю та у праві на полювання для тих неплатників аліментів, які заборгували своїм дітям кошти за 6-ть і більше місяців.

З початку року державними виконавцями області вже стягнуто 51, 5 млн грн. на користь майже 16 тис дітей. Половину цієї суми вдалося стягти саме завдяки дії нового закону. Для порівняння, за весь минулий рік в області було стягнуто 53,3 млн грн. аліментів.

Прес-служба Головного територіального управління юстиції у Черкаській області

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100