реклама

реклама

Для військовослужбовців, які повертаються до мирного життя, актуальні численні питання: оформлення статусу учасника бойових дій, виплата матеріальної допомоги, психологічна підтримка та адаптація до мирного життя. Серед найважливіших – працевлаштування. І у вирішенні цього питання  допомагає служба зайнятості.

Зокрема, до Смілянського міськрайонного центру зайнятості протягом 6 місяців поточного року звернулося 17 демобілізованих військовослужбовців, 4 особи проходили професійне навчання за направленням служби зайнятості та ще 8 осіб були залучені до тимчасової зайнятості.

Фахівці міськрайонного центру зайнятості докладають максимум зусиль задля якісного задоволення потреб цієї категорії громадян.

Директор центру Тетяна Сумська коментує: «Соціальна адаптація та працевлаштування наших воїнів можливі при тісній співпраці з соціальними партнерами та роботодавцями. Цьому питанню ми приділяємо особливу увагу. Також якісному пошуку роботи сприяє створення єдиної бази вакансій, що дає можливість здійснювати пошук по всій території України».

За допомогою у вирішенні питання працевлаштування, до Смілянського міськрайонного центру зайнятості звернувся молодий чоловік - житель села Носачів, який прагнув знайти роботу після тривалої служби в лавах української армії. Олексій Осипенко з 2014 по 2017 роки проходив військову службу, беручи участь у військових діях на Сході України.

Олексій здобув неповну вищу освіту за спеціальністю «Експлуатація та ремонт обладнання харчових виробництв», але віддаленість від районного центру заважала знайти роботу за фахом у своєму населеному пункті. Маючи незначний досвід роботи на посаді охоронника, він продовжував шукати роботу у цій сфері. Молодий чоловік слідував рекомендаціям фахівців міськрайонного центру зайнятості -  відвідував профінформаційні семінари, отримував профконсультаційні послуги, а також регулярно ознайомлювався з актуальними вакансіями міста Сміли та пропозиціями роботи по всій Україні.

військовий

Згодом, особистий консультант Олексія Осипенка запропонувала йому пройти співбесіду в Знам’янському загоні воєнізованої охорони регіональної філії Одеської залізниці. Підприємство підбирало працівників для роботи на станції ім. Т. Шевченка у м. Сміла. Під час співбесіди колишньому військовослужбовцю розповіли, що мають вільну вакансію на посаду стрільця, - «Робота відповідальна та вимагає чіткого виконання покладених обов’язків. Також передбачає допуск до носіння вогнепальної зброї і позмінний графік роботи», - зауважив працівник відділу кадрів підприємства. Олексія така пропозиція зацікавила і через деякий час він приступив до виконання обов’язків стрільця.

«Ця робота цікава і приносить не лише фінансове забезпечення, але й допомагає повноцінно реалізувати всі мої набуті навики та вміння, здобуті під час військової служби», - зазначає Олексій Осипенко.

Смілянський МРЦЗ

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-1 #1 Змееносец 04.07.2018 20:06
Испокон веков у Стрельца всегда при себе есть лук и стрелы, без всяких допусков на их ношение. А тут ещё теперь и писталет выдадут?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100