реклама

реклама

Жителі Думанець отримали результати екологічної експертизи по факту забруднення земель біля їхнього села, яке відбулося у травні, та виграли два суди, аби залишити під арештом «нічийну» фуру, з якої ці відходи зливали.

234567

Нагадаємо, інцидент трапився в травні, пишуть «Сільські обрії». Тоді селяни впіймали на гарячому водія, який з машини зливав невідому речовину у лісовому масиві поблизу села. Тоді поліція відкрила кримінальне провадження за статтею «забруднення або псування земель», екологи взяли проби на експертизу, а жителі села вирішили провести додаткову незалежну експертизу, передавши проби до відповідної лабораторії в Києві.

– За результатами незалежної експертизи маємо висновок, що в невідомій речовині завищений вміст солі, - повідомив сільський голова Сергій Кукушкін. – Черкаські екологи провели свою експертизу і нарахували збитків, завданих громаді внаслідок засмічення земель, майже на 300 тисяч гривень. Найближчим часом чекаємо на суд.

Разом з тим, власники фури вже двічі подавали позов до суду, аби зняти з неї арешт, на що отримали відмову.  Люди ж, в свою чергу, написали звернення до Адміністрації Президента України, Генеральної прокуратури  та Верховної Ради України, аби посадовці вжили відповідних заходів для виявлення та покарання правопорушника. Натепер вони отримали відповідь від Адміністрації Президента, що слідство ведеться.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100