реклама

реклама

До 9 березня в Каневі мають відловити всіх бродячих собак. Це зроблять уперше від часу заборони їх відстрілювати, інформує «Газета по-українськи».

– Для відлову обиратимуть тварин, які перебувають у межах міста. Спочатку їх помістять у вольєри в Каневі. Потім відвезуть на територію київського комунального підприємства «Притулок для тварин», там стерилізують, – розповідає керуючий справами Канівського міськвиконкому Сергій Дубенець.

За кілька років у місті розвелося півтисячі псів. Вони бігають центром та біля вокзалу. Розтягують сміття. Деяких захисники тварин стерилізують.

– Самкам даємо уколи, аби не вагітніли, допомагаємо пораненим,  робимо їм щеплення, облаштовуємо будки. Відлов і вивезення за межі міста назавжди – це не найкращий спосіб боротьби, – говорить голова міського товариства захисту тварин Лілія Коробська.

Щоб залишити собак у Каневі, потрібно облаштувати притулок. На це треба близько 3 млн грн.

В Умані собак не відловлюють взагалі. Кілька псів щоденно гріються в центрі міста на люках тепломагістралей. Хтось із перехожих поклав їм картонну коробку. Регулярно приносять їсти.

В області на сьогодні є один притулок для тварин – у Черкасах. Там перебуває понад 400 тварин.

– Здавати тварин у притулок – це не вихід. Ми агітуємо людей стерилізувати своїх собак, щоб вони не розмножувалися. Бо на місце принесених у притулок прийдуть інші бездомні тварини, – каже президент Черкаської організації захисту тварин «Друг» Ольга Абукаре.

реклама

Коментарі  

 
+1 #3 Теодор 21.02.2012 20:29
Цитую ЧОРНИЙ ПОЛКОВНИК:
Прошу Ваші коментарі на мою розповідь.

Ну, беременной жене можно было и шокер купить, чтоб с ним ходила. Шокером она бы их отпугнула. А с бродячими собаками полюбому нужно чтото решать. Если ваш знакомый таким образом решает проблему, то тоже вариант - ведь городская власть, выходит, ничего не делает в этом направлении.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #2 Петя 21.02.2012 19:29
не забудьте при отправке захватить и одарича
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 ЧОРНИЙ ПОЛКОВНИК 21.02.2012 17:17
Шановні захисники тварин! Прошу Ваші коментарі на мою розповідь.
Один мій знайомий підкидає бродячим собак їжу з отрутою. До цього він прийшов після того, коли на його 20-річну дружину на 5-му місяці вагітності напала зграя собак і покусали за ноги. При цьому вона просто йшла до свого будинку...
Вона злякалась і втратила свою майбутню дитину... А її чоловік втратив любов до тварин...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100