реклама

реклама

Заплановане спорудження в Черкасах атракціону «Колесо огляду» затяглося. Воно є прикладом невдалого менеджменту і неефективного використання коштів, переконана депутат обласної ради чотирьох скликань Любов Майборода.

Майборода Стойко2

Угоду про будівництво «Колеса огляду» для Черкас було підписано з вінницьким ТОВ «Сармат» 28 квітня 2017 року. Загальна вартість цієї угоди становила 7, 996 млн грн. Закуплене для КП «Дирекція парків» «Колесо огляду» мало бути встановлене в черкаському парку «Сосновий бір» упродовж шести місяців. Проте атракціону немає ще й досі. Любов Майборода ставить це у вину керівництву «Дирекції парків» та колишньому куратору цього комунального підприємства – колишньому секретареві міськради Олександрові Радуцькому.

У червні 2017 року Черкаська міськрада перерахувала виконавцю робіт із виготовлення колеса – ТОВ «Сармат» 5,8 млн грн, а згодом – ще 0,955 млн грн.

– Терміни поставки «Колеса огляду» переносилися кілька разів, – зазначила Любов Майборода під час сьогоднішньої прес-конференції. – Спочатку до 31 грудня 2017 року, потім – до 30 листопада 2018 року. Тим часом, 6 мільйонів 755 тисяч «Сармату» вже перераховано. Колеса в Черкасах ніхто не бачив – воно нібито зберігається у Вінниці. Тим часом, у парку «Сосновий бір» відсутній навіть майданчик для встановлення атракціону... Річ у тім, що спочатку передбачалося, що вартість будівництва майданчика становитиме півтора мільйона гривень. Але це будівництво затяглося, й після проведеного цьогоріч коригування вартість робіт зросла до двох з половиною мільйонів.

Любов Майборода повідомила, що звернулася до Черкаської місцевої прокуратури з проханням провести розслідування ситуації, що склалося.

Натомість, директор КП «Дирекція парків» Володимир Стойко твердить, що затягування термінів спорудження «Колеса огляду» відбулося з об’єктивних причин.

– «Колесо огляду» ми планували закупити в 2017 році, – розповів Володимир Стойко. – Угоду ми уклали торік у квітні й мали відразу перерахувати аванс. Але коштів у бюджеті тоді не було, і аванс ми перерахували аж у другій половині червня. Через це колесо почали виготовляти лише з кінця червня. До кінця 2017 року його було виготовлено. У грудні поставляти атракціон у Черкаси не було сенсу – стояла зима, його треба було б десь зберігати, охороняти. Проект з будівництва майданчику також було виготовлено до кінця 2017 року.

Роботи було перенесено на весну. Але у лютому 2018 року з’ясувалося, що старі ціни перестали бути актуальними: для робітників передбачалася зарплата в 3200 грн, а за такі гроші ніхто працювати не зголошувався. Тож було вирішено підняти цю суму до 6900 грн. Відразу після цього розпочалося коригування проекту. Відкоригований проект було отримано в червні – вартість спорудження майданчика підняли з 1,5 до 2,5 млн грн.

– Сподіваюся, додаткові кошти буде виділено, – зазначив керівник «Дирекції парків».

Торги із закупівлі будівельних робіт було призначено на 10 липня. Але, як зазначив Володимир Стойко, потенційні учасники не подали всіх необхідних документів, і торги було скасовано. Зараз оголошено нові торги, які призначено на 30 липня.

– Після визначення переможця ми відразу почнемо будувати майданчик, – пообіцяв пан Стойко. – Перешкод для встановлення цього атракціону цьогоріч я не бачу.

Як зазначила Любов Майборода, підсумовуючи результати своєї спільної з Володимиром Стойком прес-конференції, і вона, і пан Стойко називають однакові цифри, але дають їм різні оцінки.

– По факту, терміни угоди щодо поставки «Колеса огляду» не було виконано, їх двічі переносили. Це говорить про те, що належного супроводу виконання цієї угоди з боку виконавчих структур та куратора Олександра Радуцького не було, – підсумувала Любов Майборода. – Майданчик під встановлення колеса так і не було збудовано, хоча це мали б робити в паралельному режимі. І таким чином, мільйони гривень, які було виділено з бюджету, як не працювали, так і не працюють на місто. А в цей час депутати, замість того, щоб контролювати процес, займаються чварами.

реклама

Коментарі  

 
+3 #13 Старий 17.07.2018 21:03
Тепер треба найняти охоронців..але що взимку охороняси?Тому перенесемо на 2019 рік.Лісля цього-додати кощтів.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #12 Резиновое колесо 17.07.2018 19:55
Ничего не долго. Материал просто тянучкий.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #11 иван 17.07.2018 19:52
Цитую Гроші:
"для робітників передбачалася зарплата в 3200 грн, а за такі гроші ніхто працювати не зголошувався. Тож було вирішено підняти цю суму до 6900 грн. Відразу після цього розпочалося коригування проекту. Відкоригований проект було отримано в червні – вартість спорудження майданчика підняли з 1,5 до 2,5 млн грн." --- це він хоче сказати, що на зарплати робітникам, розміром у 6900 грн витратили мільйон гривень? Покажіть тих робітників :lol:[[quote name="Гроші"]"для робітників передбачалася зарплата в 3200 грн, а за такі гроші ніхто працювати не зголошувався. Тож було вирішено підняти цю суму до 6900 грн. Відразу після цього розпочалося коригування проекту. Відкоригований проект було отримано в червні – вартість спорудження майданчика підняли з 1,5 до 2,5 млн грн." --- це він хоче сказати, що на зарплати робітникам, розміром у 6900 грн витратили мільйон гривень? Покажіть тих робітників :lol:

Эти трудяги---Радуцкий и К :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #10 Прокурор 17.07.2018 19:15
Вскрытие покажет. 8)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #9 Завидует 17.07.2018 16:56
откатам.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #8 Інвалід 17.07.2018 16:30
Гидко читати про ваші перепалки. Мені соцзахист другий рік обіцяє милиці - немає грошей. А ви - здорові люди. Невже не можете гойдалку за власні гроші купити і не обдирати знедолених?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #7 доцент 17.07.2018 16:26
Вопрос Шуре и К: если так хотели колесо, почему не подготовили площадку??
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #6 ревізор 17.07.2018 16:24
Цитую Гроші:
"для робітників передбачалася зарплата в 3200 грн, а за такі гроші ніхто працювати не зголошувався. Тож було вирішено підняти цю суму до 6900 грн. Відразу після цього розпочалося коригування проекту. Відкоригований проект було отримано в червні – вартість спорудження майданчика підняли з 1,5 до 2,5 млн грн." --- це він хоче сказати, що на зарплати робітникам, розміром у 6900 грн витратили мільйон гривень? Покажіть тих робітників :lol:

А яка тоді зарплата у Стойко?? :D Все ясно - дирекція парків годує Тягнибока і свободівців.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #5 иван 17.07.2018 16:08
Это все было так задумано с самого начала.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #4 Абрек 17.07.2018 15:55
(((((Це говорить про те, що належного супроводу виконання цієї угоди з боку виконавчих структур та куратора Олександра Радуцького не було,))))))
;-) "Належний" супровід цим грошам якраз і влащтувала команда радуцького, їм просто "зробили ноги"... :sad:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100