реклама

реклама

Ротмістрівська об’єднана територіальна громада Смілянського району стане більшою. Приєднатися до цієї ОТГ виявили бажання ще п’ять населених пунктів району – Ташлик, Санжариха, Самгородок Макіївка разом з Будо-Макіївкою.

1-11-890x395 Про це виданню «Сміла.ua» повідомила Олена Ковальська, головний спеціаліст департаменту регіонального розвитку облдержадміністрації.

За її словами, за ініціативою сільських голів Ташлика, Санжарихи, Макіївки та Самгородка, громади цих сіл надали згоду на приєднання до Ротмістрівської ОТГ. Після цього на сесіях сільських рад депутати проголосували за підтримку такого рішення.

«Тепер ці села подали свої розпорядження та рішення у Ротмістрівську ОТГ, аби тамтешні депутати дати згоду на таке приєднання», – пояснює пані Олена.

Вона каже, що по закону об’єднана територіальна громада не має права відмовити цим населеним пунктам у приєднанні, інакше вона втратить право на державну допомогу.

А після прийнятого рішення ОТГ, документи про приєднання підуть в ОДА. А після висновку облдержадміністрації у селах проведуть останні сесії і матеріали будуть спрямовані в ЦВК, для призначення виборів місцевих депутатів.

«У Смілянському районі ще не визначилися із приєднанням кілька сіл, зокрема, Плескачівка, Сунки, Носачеве, Пастирське і Костянтинівка», – зазначає Олена Ковальська.

Вона наголошує, якщо жителі, приміром, Пастирського й Носачева матимуть намір приєднатися до Ротмістрівського ОТГ, то в 2019 - 2020 роках вони можуть одержати державну субвенцію на розвиток інфраструктури та подавати проекти на фінансування з державного фонду регіонального розвитку, а також брати участь у конкурсах та одержанні різних грантів на розвиток своїх населених пунктів. Водночас Сунки, Плескачівка і Костянтинівка мають самі вирішити, як їм наразі діяти, оскільки чергові вибори до місцевих рад будуть тільки у 2020 році.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #1 Перехожий 23.07.2018 15:05
Утруть Смілі носа, а що робити, як там і "ні мичать, ні теляться"?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100