реклама

реклама

5b4c7db1ca445

Тепер петицію мають розглянути депутати Черкаської міськради.

Нагадаємо, що в січні депутати вже підтримали петицію про придбання ангіографа для Третьої міської лікарні. Як розповів тоді директор департаменту охорони здоров’я Олег Стадник, обладнання вартує 25 млн грн. Він також закликав депутатів не лише голосувати за підтримання петицій, а й фінансувати згодом закупівлю обладнання.

У новій петиції її автор, Ігор Гайда, просить удвічі дешевший ангіограф, який коштуватиме 14 млн грн.

Щороку в Третій міській лікарні отримують невідкладну допомогу близько 20 тис. пацієнтів, проводиться до 7 000 оперативних втручань. Лікарня працює в цілодобовому режимі 7 днів на тиждень. Тут надається медична допомога як жителям міста, так і мешканцям області. Від швидкості та якості обстеження пацієнтів залежить їх життя.

Найближчим часом Третя міська лікарня стане лікарнею інтенсивного лікування Черкаського госпітального округу (відповідно до медичної реформи) та обслуговуватиме крім м. Черкас ще й жителів декількох районів Черкаської області. Навантаження на заклад суттєво збільшиться. Відповідно до вимог МОЗ України, лікарня інтенсивного лікування повинна мати конкретний перелік обладнання для обстеження та лікування всіх невідкладних станів (в тому числі ангіограф для проведення КТ-ангіографії).

Ангіографія – це рентгенологічне дослідження судин. За допомогою ангіографії судин можна виявити вади у їх розвитку та пошкодження (звуження, аневризми, мальформацію), порушення прохідності, а також вади і пошкодження різних внутрішніх органів, злоякісні та доброякісні утворення. Ангіографія вкрай актуальна для виявлення кардіологічної, нейрохірургічної, хірургічної, неврологічної, травматологічної, судинної патології.

Ангіографія – це базовий та незамінний метод обстеження більшості патологій в найкоротший час та з найбільшою точністю.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100