Фахівці підприємства наголошують, що викиди здійснює невстановлена особа.

2018-08-06-водгео

Наразі вони провели відбір проб води, але за результатами лабораторних досліджень перевищення рівня гранично допустимих концентрацій азоту амонійного, артофосфатів не було зафіксовано, пише «smila-ua».

Також в ході збору відомостей про можливе джерело несанкціонованих викидів було встановлено наявність поблизу суб’єкта господарювання, який нібито виробляє борошно.

«Відтак при виробництві борошна наявність у споживача локальних очисних споруд є обов’язковою, але в районі залізничного мосту річки Сріблянки таких споруд немає», – наголошують у комунальному підприємстві.

І припускають, може мати місце прихований викид забруднюючих речовин у Сріблянку.

2018-08-06-водгео1

Наразі «ВодГео» направило зібрану інформацію начальнику міського управління ГУ Держспоживслужби в Черкаській області Тетяні Куліді та начальнику Тясминської експлуатаційної дільниці правобережного міжрайонного управління водного господарства обласного управління водних ресурсів Володимиру Вовкогону.

У «ВодГео» наголошують, що самі не мають повноважень проводити пошукові чи подібні за змістом заходи, обстежувати берегову смугу водоймів. Але оскільки викиди впливають на забезпечення санітарно – епідемічного благополуччя населення, тож треба знайти тих, хто таємно отруює річку.

Також у комунальному підприємстві просять небайдужих смілян, які мають можливість виявити несанкціоновані викиди, інформувати відповідні служби.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100