Юля Гаврись – соціальний працівник благодійної організації «Від серця до серця». Уже два місяці вона працює у кабінеті «Довіра», що функціонує на базі комунального некомерційного підприємства «Черкаська міська консультативно-діагностична поліклініка». Серед її обов’язків – комунікація з клієнтами, які мають ВІЛ, та контроль аби ті вчасно приймали антиретровірусну (АРВ) терапію.

Юля хелс лінк

За словами директора медичного закладу Владислава Свириденка, за час роботи соціального працівника уже помітно позитивні результати: зменшилась кількість клієнтів, які не приймали АРВ-терапію, адже з’явилась людина, яка слідкує за вчасним відвідуванням лікаря. У планах керівника – збільшити штат соціальних працівників, щоб надавати послуги не лише пацієнтам, які проживають у Черкасах, а й охопити найближчі села.

«Ми розширили кабінет «Довіра», який діє на базі лікувального закладу і фактично створили нове відділення – профілактики та боротьби зі СНІДОм. Це відділення має на меті забезпечити медичну допомогу всім пацієнтам із ВІЛ, які проживають у Черкасах.

Робота із ВІЛ-позитивними пацієнтами потребує не лише медичної допомоги, а й соціального супроводу. Щоб у Черкасах впровадити цілі 90-90-90, варто залучати людей, які мають спеціальну немедичну освіту та можуть працювати із людьми із ВІЛ. А залучення медиків до соціального супроводу – неефективне використання ресурсів.

Зараз, у співпраці з благодійною організацією «Від серця до серця», ми бачимо, насамперед, приклад ефективної партнерської роботи, а також позитивні результати для клієнтів», – зазначає Владислав Свириденко.

Введення соціального працівника у медичну установу стало можливим завдяки адвокаційній кампанії БО «Від серця до серця», яка здійснюється у межах проекту «Розбудова сталої системи надання послуг з ВІЛ в Черкаській області», що втілюється у рамках проекту HealthLink: «Прискорення зусиль України з метою подолання епідемії ВІЛ» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Про це повідомляє прес-служба БО «Від серця до серця».

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100