реклама

реклама

11 проектів черкаських громад можуть отримати матеріально-технічну, навчальну та консультаційну підтримку у створенні ЦНАПів протягом року.

- Черкащина подала найбільшу кількість проектів – 16, - зазначив Сергій Слинько, директор Черкаського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону. -  Це велика заслуга команди Черкаського ЦРМС, Департаменту регіонального розвитку  Черкаської ОДА та самих громад! Зокрема, радник з питань надання муніципальних послуг Черкаського ЦРМС Любов Полішкевич провела 9 засідань круглих столів та надала близько 150 консультацій громадам щодо створення Центрів надання адміністративних послуг та стосовно можливості участі у програмі «U-LEAD з Європою» щодо покращення надання адміністративних послуг для населення.

karta-4-e1537374334910

Серед команд-переможців - 10 проектів у вже утворених ОТГ і Золотоніській міській, де активно ведеться робота щодо приєднання сусідніх сільських громад. Загалом,  ЦНАПи мають з’явитися у Балаклеївській, Іваньківській, Іркліївській, Леськівській, Набутівській, Ротмістрівській, Русько-Полянській, Сагунівській, Степанецькій,  Тальнівській громадах та у м. Золотоноша

Прикметно, що в цьому конкурсі Черкаська область розділила перше місце з Івано-Франківською, яка в багатьох напрямках тримає лідерські позиції по якості надання адмінпослуг.

Минулого року усі три, створені у перший рік реформи, громади отримали підтримку від Програми.  Цьогоріч ще три підписали договори про підтримку - Шполянська, Мліївська та Матусівська громади. Якщо і ці 11 громад будуть остаточно підтримані, то невдовзі в черкаських громадах загалом матимемо 17 сучасних ЦНАПів європейського зразка.

Загалом, шанс на допомогу у створенні ЦНАП за підтримки Програми «U-LEAD з Європою»цього разу отримали118 громад по всій Україні: https://tsnap.ulead.org.ua/news/shhe-118-gromad-otrymaly-shans-na-dopomogu-u-stvorenni-tsnap-za-pidtrymky-programy-u-lead-z-yevropoyu/

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100