реклама

реклама

22 вересня в селі Олександрівці Олександрійського району Кіровоградської області відбувся черговий Собор Рунвіри, в якому взяли участь і сповідники Рідної Української Національної Віри (РУНВіри) з Черкащини. Зокрема, члени громади „Лель”, що в Черкасах і „Смілянська”, що, відповідно, в Смілі.
Святиня Різдва Лева Силенка в Богоявленському

Святиня Різдва Лева Силенка в Богоявленському

Раніше село Олександрівка називалося Богоявленське. І це глибоко символічно, адже в Богоявленському народився Лев Силенко – Духовний Учитель і Пророк, який, реформувавши нашу стародавню (дохристиянську) віру, проголосив РУНВіру – віру в Єдиного і Всюдисущого Господа Дажбога. Вона відтворює і зберігає національні особливості і традиції українського народу, як, наприклад, юдаїзм – єврейського чи синтоїзм – японського. РУНВіра прагне зберегти рідну культуру, мову, звичаї і обряди українсько-руських земель. Одним із понять вчення є Духовна Незалежність, котра є священною і покликана обороняти національну свідомість.

РУНВіра, як релігійна організація, зареєстрована в Уряді України (свідоцтво про реєстрацію № 237 від 28 травня 1992 року).

Під час Священної Години

Під час Священної Години

Центр РУНВіри – Святиня Різдва Лева Силенка – розташований в Богоявленському на місці хати, в якій народився Пророк. Тут і відбуваються всі головні заходи релігійної організації. Цьогорічний Собор був присвячений майбутньому 100-річчю Пророка Лева Силенка, який прийшов у цей світ 27 вересня 1921 року, а відійшов у Царство Духа Предків 25 листопада 2008 року. Було накреслено різні напрямки вшанування пам’яті Духовного вчителя, зокрема видання до ювілею Пророка „МАГА ВІРИ” (Могутньої Віри) – фундаментальної праці Лева Силенка, в якій викладено його віровчення в Єдиносущого Господа Дажбога.

3

Окрім того, на Соборі вирішували питання подальшого утримання Святині Різдва Лева Силенка. Адже поки що цим переважно займається фундатор і будівничий Святині Рунтато (Духовний опікун в РУНВірі) Мирослав Марченко.

Новим для учасників цьогорічного Собору було те, що Священну Годину на ньому вперше проводила і Миролюба Ковганич – заслужена артистка Української РСР, український філософ, Президент міжнародної благодійної фундації „АРАТТА”, МагаРунмама (рідна українська національна мати). Цей статус її свого часу надав сам Лев Силенко, благословивши представляти РУНВіру в США й Україні.

5

Собор пройшов конструктивно і цікаво. Настрій присутнім підняв і урочистості додав колишній християнський капелан на фронті російсько-української війни Олег, який перейшов у РУНВіру.

Колишній християнський капелан Олег щасливий що прийшов до рідного богорозуміння

Колишній християнський капелан Олег щасливий що прийшов до рідного богорозуміння

Олександр ВІВЧАРИК,

Фото автора

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #3 Володимир 29.12.2023 19:25
Я хочу більше дізнатися про рідну віру і можливо прийняти її допоможіть буду вдячний
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #2 Володимир 07.07.2020 16:22
Чи є життя в Рун Вірі і якщо є то для кого?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100