Днями для учнів 8-9-х класів Ірдинського навчально-виховного комплексу ДНЗ-ЗОШ І-ІІІ ступенів фахівцями Черкаської районної філії ОЦЗ були проведені профорієнтаційні уроки на тему «Вибір професії і ринок праці».

«Вибір професії - це, перш за все, ваш вибір. Обираючи професію, ви обираєте не тільки спосіб, яким ви зароблятимете на життя, але і спосіб життя. Легковажний вибір професії тільки за її зовнішніми проявами, без урахування її внутрішніх вимог, обмежень і різного роду зобов'язань - це експеримент, який може коштувати дуже дорого не тільки вам, але й оточенню. А відповідальність ляже тільки на ваші плечі. Тому готових рішень ні для кого немає. Якщо ви ставите собі питання про вибір професії - значить, це питання для вас актуальне і вибирати треба зараз. Будь-яке серйозне рішення мусить продумано будуватися на об'єктивній інформації. Підібрати і проаналізувати її щонайкраще вам допоможуть фахівці з профорієнтації. Можливо, ви розумієте успіх як вдалий збіг обставин. Але більшість обставин цілком прогнозовані, а значить, можуть бути підвладні вам. Враховуючи поради фахівців, ви рухатиметеся в просторі професій, саме в тому напрямку, в якому побажаєте. А вибір залишається за вами», - звернулися до старшокласників фахівці філії.

молодь

Також вони розповіли дітям про актуальні професії на ринку праці та професії майбутнього, звернули увагу на навчальні заклади, в яких можна їх отримати, та підприємства, на яких можна реалізувати здобутий трудовий потенціал.

Ігровий формат заходів дозволив учням відчувати себе комфортно і невимушено, висловлювати свої мрії та уподобання.

Для старшокласників на заходах було проведено тестування за методикою Голланда для визначення власних нахилів та здібностей щодо вибору майбутньої професії.

Черкаська районна філія ОЦЗ

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100