Складнощі з пошуком роботи часто виникають не тільки через непрості економічні умови та високу конкуренцію, а й через низьку обізнаність щодо головних тенденцій на ринку праці, незнання основних правил пошуку роботи, написання резюме, проходження співбесід тощо.

Тож днями, фахівці Канівської міськрайонної філії Черкаського обласного центру зайнятості провели виїзну акцію для учнів Степанецького відділення ДНЗ «Канівське вище професійне училище», в якій взяли участь 25 юнаків та педагоги.

Канів1

Спілкуючись з молоддю, заступник начальника відділу надання соціальних послуг Ольга Бровко, зазначила, що: «Протягом січня-серпня 2018 року до обласної служби зайнятості надійшло 29,0 тис. вакансій від роботодавців. Трійку лідерів очолили робітничі професії – 55%, друге місце посіли службовці – 25% і 20% – це вакансії для осіб, які не мають кваліфікації. Серед вакансій, в яких роботодавці зазначили найвищу заробітну плату, була і професія – тракторист-машиніст сільськогосподарського (лісогосподарського) виробництва, на яку багато хто з вас зараз навчається».

Під час заходу учням навчального закладу презентували послуги служби зайнятості та звернули увагу на можливість використання нових електронних сервісів, які знаходяться на офіційному веб-сайті Державної служби зайнятості "Єдине соцільне середовище зайнятості". Можливість отримувати інформацію про актуальні вакансії по всій Україні викликала в юнаків особливе зацікавлення.

Учні дізналися про такий спосіб самопрезентації, як відеорезюме. Зокрема, було наголошено, що відеорезюме - відмінний спосіб заявити про себе роботодавцю і виділитися серед натовпу претендентів на бажану посаду.

Ще одне цікаве напрацювання служби зайнятості викликало в молоді жваве обговорення – перегляд розважально-освітнього мільтсеріалу «Пошук роботи», який розповідає про те, як уникнути основних помилок при написанні резюме, якими є складові успішної співбесіди та правила поведінки під час спілкування з працедавцями, а також допомагає знайти відповіді на інші питання щодо особливостей пошуку роботи.

Учасники заходу разом з героєм мультсеріалу Степаном Овальченком шукали роботу своєї мрії, потрапляючи при цьому в різні непередбачувані ситуації та отримували корисні поради під час перегляду кумедних пригод головного героя. Пізнавальний серіал «Пошук роботи» відтепер буде додано до скарбнички матеріалів, порад та рекомендацій щодо пошуку роботи вихованців ДНЗ «Канівське вище професійне училище».

Наприкінці зустрічі молоді люди висловили свої враження та подякували фахівцям міськрайонної філії за цікавий, незвичний та змістовний захід.

Канівська міськрайонна філія ОЦЗ

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+3 #1 бульба 29.09.2018 15:02
Ботнара туди запишiть. Заблукав хлопак.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100