реклама

реклама

Черкащина для ВО «Свобода» – пріоритетний регіон. Тут націоналісти сподіваються отримати на виборах досить суттєву підтримку.

DSC_0745

Про це заявив, відповідаючи на запитання «Прочерку», лідер «Свободи» Олег Тягнибок, який учора відвідав Черкаси, щоб узяти участь у відкритті нового міського гімнастичного комплексу, зустрітися з черкащанами і ознайомитися з роботою місцевої партійної організації.

– Ми дуже розраховуємо на Черкащину, – зазначив Олег Тягнибок. – Тут – традиційно патріотичне середовище, Черкаси загалом позитивно сприймають нашу ідеологію. Ми це відчували ще 15-20 років тому. А зараз «Свобода» має хороший прорив саме в центрі України. Ми сподіваємося, що Наддніпрянська Україна голосуватиме за націоналістів. Тим більше, що ми зараз працюємо над тим, щоб націоналісти пішли на вибори єдиним блоком.

За словами лідера «Свободи», після виборів 2015 року партія має представництво у місцевих органах влади практично по всій Україні. Є регіони, де «Свободу» представляють міські голови, а подекуди свободівці входять у команду міської влади разом із представниками інших партій.

– Відповідно, ми несемо відповідальність за стан справ у цих регіонах. У Черкасах ми частково представлені у місцевій владі й несемо відповідальність за ті напрямки, якими керують свободівці. Зрозуміло що за їхньою діяльністю ми дуже пильно спостерігаємо, – зазначив Олег Тягнибок у коментарі журналістам. – Для нас виконання наших зобов'язань перед виборцями – дуже важлива річ.

На думку лідера «Свободи», важливим критерієм оцінювання діяльності чиновника чи депутата є ставлення до відвідувачів.

– Коли людина йде у владу, вона повинна розуміти, що на неї чекає робота з людьми. Чиновник не повинен бути сухим. Він не може діяти тільки по закону, не помічаючи живих людей, – наголосив Олег Тягнибок. – Він має спілкуватися так, щоб люди від нього виходили як від священника. Адже до священика люди ідуть зі своїми бідами... Навіть якщо чиновник не може людині допомогти, він повинен їй принаймні щось порадити.

«Програма захисту українців» – це те, чим керується «Свобода» як ідеологічна партія.

– Ми прекрасно розуміємо, що в політиці ми надовго. Що кожна дія нашого депутата, нашого чиновника, делегованого у владу, в подальшому відбивається на успіху нашої партії і в регіоні, й в цілому в країні. Мета моєї поїздки в Черкаси – в тому числі й вивчення того, як справляються зі своїми обов’язками наші представники в тутешній місцевій владі, – зазначив Олег Тягнибок.

За його словами, для них гарним позитивним прикладом є три міста, де представники «Свободи» є мерами. Це – Хмельницький, Івано-Франківськ і Тернопіль.

– Я хочу, щоб у Черкасах колись було так, як учора у Хмельницькому, де у День міста люди мені просто проходу не давали. Вони впізнавали мене на вулиці й казали: «Дякуємо «Свободі» за нашого мера! Бо ми бачимо, як місто змінюється на очах». А мер пояснює: «Рецепт дуже простий: не потрібно красти!» – пояснив Олег Тягнибок.

З його словами, сьогодні «Свобода», будучи партією опозиційною, активно готується до повернення у владу (за підсумками майбутніх виборів) на всіх рівнях.

– Але ми хочемо домогтися того, щоб наші сьогоднішні слова як опозиції відповідали тим словам і діям, які ми робитимемо, коли прийдемо до влади, – наголосив Олег Тягнибок. – Натомість, у нас в Україні зазвичай буває по-іншому: коли ти в опозиції, ти розповідаєш одні речі, а коли приходиш до влади, то робиш зовсім інше. Яскравий приклад – постмайданівська влада. У дуже багатьох питаннях на Майдані її представники говорили зовсім не те, що роблять тепер. Ми такими не є. Ми відповідаємо за свої слова. Сподіваюся, що своїм прикладом ми зможемо змінити ставлення й інших політичних сил до своїх обіцянок, укріпити політичну культуру в Україні. Тому що брехня і маніпуляції, до яких вдаються нинішні чиновники, вже всім набридли.

Лідер «Свободи» пригадав, що коли у 2012 році його партія пройшла у парламент, вона утворила там найменшу фракцію. Але цій фракції вдалося «встановити певну планку» того, як потрібно працювати опозиційній силі.

– Наприклад, ви не знайдете жодного випадку, коли б свободівці в парламенті кнопкодавили. І наші тодішні політичні партнери, маючи більше депутатів, були змушені діяти, виходячи з тих прикладів, які показувала «Свобода». До речі, їм це не завжди подобалось, – зазначив Олег Тягнибок.

У Черкасах лідер ВО «Свобода» провів у Будинку культури ім. І. Кулика зустріч із громадськістю міста (людей зібралася повна зала), відповів на численні запитання містян.

DSC_0729

DSC_0779

DSC_0753

 

реклама

Коментарі  

 
-2 #3 баба Яга 02.10.2018 09:30
Цитую подвійні стандарти:
«Рецепт дуже простий: не потрібно красти!» – пояснив Олег Тягнибок.

Це він про виділення земельної ділянки у Сосновці батьку одного місцевого чиновника-свободівця?
Чи про іншого - Кредит, валюта і BMW, - черкаський «свободівець» подав декларацію
13 березня 2017, 15:38 Новини Черкас та Черкаської області

і що з цього про крадіжку? кредит?)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+22 #2 сервер 01.10.2018 11:36
Свобода тут так покерувала, що навіть їх прихильники відвернулися від них.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+16 #1 подвійні стандарти 01.10.2018 10:25
«Рецепт дуже простий: не потрібно красти!» – пояснив Олег Тягнибок.

Це він про виділення земельної ділянки у Сосновці батьку одного місцевого чиновника-свободівця?
Чи про іншого - Кредит, валюта і BMW, - черкаський «свободівець» подав декларацію
13 березня 2017, 15:38 Новини Черкас та Черкаської області
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100