У серпні у Черкаському зоопарку почали реконструювати вольєри для копитних – оленів, зубрів і косуль. Загальна площа будівництва – більше п'яти тисяч квадратних метрів. Завершити роботи, вартість яких, за приблизною оцінкою, понад 50 мільйонів гривень, планується до вересня наступного року. Спонсорує таке оновлення зоопарку корпорація «Рошен» («Roshen»). Раніше за її сприяння уже реконструювали вольєри для ведмедів та вовків.

Без імені2

Тепер корпорація пропонує відобразити бренд «Рошен» у назві зоопарку, нагадує «Громадське телебачення. Черкаси».

Без імені – Є таке поняття – титульний спонсор, – коментує директор зоопарку Євгеній Ван. – Якщо спонсор фінансує 100 відсотків проектів по об'єкту, він має право додати до назви об'єкту свій бренд. Якщо президент корпорації «Рошен» запропонував додати до назви Черкаського зоопарку назву бренду, то, я думаю, що від цього виграють усі. Передусім виграє Черкаський зоопарк. Зоопарк не змінює назву, він залишається Черкаським міським зоологічним парком. Це – комунальна власність, і нікуди вона не дівається. Якщо ми говоримо про нове будівництво, то всі об'єкти, які вводяться в експлуатацію, передаються міській раді, а вона передає нам як отримувачу власності. Земля зоопарку – це об'єкт природно-заповідного фонду України. Черкаський зоопарк входить у сімку зоопарків зі статусом загальнодержавного значення. Тому жодної зміни статусу землі не передбачається.

За словами директора департаменту освіти та гуманітарної політики міськради Сергія Воронова, наразі департамент визначається з форматом громадських слухань щодо можливого додавання бренду «Рошен» до назви зоопарку. Представники корпорації «Рошен» готові до дискусії і до того, щоб довести черкащанам доцільність своїх пропозицій. Таке обговорення може розпочатися вже у жовтні.

На думку черкаської громадської активістки Вікторії Феофілової, консультуватися потрібно передусім із тими черкащанами, які відвідують зоопарк. Зробити це можна за допомогою анкетування або просто поставити на виході з зоопарку дві скриньки, куди відвідувачі могли б вкидати свої використані квитки, голосуючи «за» чи «проти».

Докладніше – у відеосюжеті, який можна переглянути ТУТ.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100