реклама

реклама

Донедавна вважалось, що кар’єра людини формується протягом життя у єдиній сфері діяльності, проте цей стереотип втратив свою актуальність. Життєвий досвід переконує, що люди, які наполегливо працюють над собою, поглиблюють знання та навички, освоюють вміння суміжних галузей, а то й  здобувають зовсім іншу професію, неодмінно досягнуть успіху. Головне – зробити правильний вибір.

Служба зайнятості, починаючи з 2013 року, пропонує громадянам старше 45 років таку послугу, як надання ваучерів для здобуття нових професійних навичок у пріоритетних галузях економіки. Організація роботи з видачі ваучерів здійснюється відповідно до Порядку видачі ваучерів для підтримання конкурентоспроможності осіб на ринку праці, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 березня 2013 р. № 207 (зі змінами).

ваучери

Цього року за сприяння обласної служби зайнятості такою можливістю скористалися 12 осіб, які отримали ваучери на проходження навчання за професіями кухар та електрогазозварник.

Зокрема, протягом останніх  3-х років за сприяння Черкаського міського центру зайнятості 14 осіб здобули другу вищу освіту за спеціальністю «психологія», шляхом отримання ваучера на навчання.

Вчора, в Черкаському національному університеті ім. Б. Хмельницького відбувся випуск студентів, які ще у 2016 році отримали ваучер на навчання і вже сьогодні стали дипломованими психологами.

Директор Черкаського міського центру зайнятості Оксана Щербак звернулася до випускників з вітальним словом: «Професія психолога в сучасному світі актуальна, престижна і популярна як ніколи. Затребуваність роботодавцями професії психолога є досить високою і зумовлено це тим, що керівники все більше прагнуть створити комфортні умови праці для робітників з метою підвищення їх корпоративної етики. Під час здобуття другої вищої освіти ви мали можливість вчитися у кращих викладачів та переймати безцінний досвід. Тож бажаємо вам успішної професійної реалізації та натхнення для нових досягнень у сфері психології».

«Друга вища освіта — це втілення мрії, це для душі. Навчаючись тут, кожен із нас отримав більше ніж очікував. Ми потрапили не просто до храму знань, а до майстерні, де нас вчили бути творцями життя. Тож ми щиро вдячні службі зайнятості та викладацькому складу за можливість здобути цінні навички, вміння й знання», — відзначила одна з  випускниць Галина Кобзар.

На цей час 11 дипломованих спеціалістів вже можуть працювати за обраним фахом і втілювати свої знання на практиці.

Черкаський міський центр зайнятості

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100