Низку нових освітніх, спортивних та медичних об’єктів на Шполянщині оглянув перший заступник голови облдержадміністрації Віталій Коваль. Днями він побував з робочим візитом у районі.

Зокрема, посадовець ознайомився з роботою цьогоріч облаштованого лінгафонного кабінету у Сигнаївському НВК, узяв участь у відкритті спортивного майданчика у Лебединській школі, побував у Шполянській центральній районній лікарні, де працює не так давно відкритий необхідний для лікарів та тяжкохворих пацієнтів ліфт, здійснив виїзний прийом громадян.

DSCN6067

Лінгафонний кабінет для учнів Сигнаївського НВК

Сучасна цифрова мовна лабораторія діє у Сигнаївській школі. Тут на повну функціонує лінгафонний кабінет. Його відкрили в школі цьогоріч. З його роботою у ході поїздки на Шполянщину ознайомився перший заступник голови ОДА.

Облаштували інтерактивний мовний кабінет завдяки залученню коштів з державного та районного бюджетів на умовах співфінансування. Йдеться про близько 360 тисяч гривень.

Водночас, окрім новітньої мовної лабораторії, в школі користується популярністю кабінет LEGO. Також. ознайомлюючись з матеріально-технічним забезпеченням закладу, Віталій Коваль поспілкувався з педагогічним колективом, поцікавився організацією навчального процесу.

Нове спортивне поле – учням Лебедина

Нове футбольне поле зі штучним покриттям віднині з’явилося у Лебединському навчально-виховному комплексі «Дошкільний навчальний заклад - загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1». Його урочисто відкрили 3 жовтня за участі Віталія Коваля.

DSCN6108

Цей проект вартує 1 млн 450 тис. грн. Профінансували його з державного та районного бюджету. Йдеться пор 750 та 200 тис. грн відповідно. Потужно долучилася й Лебединська сільська рада, спрямувавши на цей спортивний об’єкт 400 тис. грн. Додали кошти й спонсори в сумі 100 тис. гривень.

– За останні кілька років за державні, місцеві та спонсорські кошти ми відкрили на Черкащині десятки спортивних майданчиків, – зауважив Віталій коваль, звертаючись до школярів та педагогів під час урочистого відкриття. – Держава інвестує значний ресурс у фізичне виховання і розвиток спорту серед молоді. Тож на місцях нині з’являються все нові можливості для розвитку спортивних здібностей дітей. Деякі з них згодом, певен, відстоюватимуть гідність нашої країни на всеукраїнських та міжнародних стартах.

Шполянська центральна районна лікарня – з важливими технічними оновленнями

Ліфт для транспортування тяжкохворих нещодавно запрацював у Шполянській ЦРЛ. Посприяла у його встановленні спільно з районною й обласна влада. Оглянув, як працює цей об’єкт Віталій Коваль у ході своєї робочої поїздки до району.

DSCN6122

Головний лікар ЦРЛ Василь Уманець гостинно зустрів делегацію в стінах медичного закладу та розповів про будні лікарні. Мова йшла про якість надання медичної допомоги, забезпеченість медичним обладнанням, кадрами, про проведені ремонтні роботи у відділеннях лікарні та щиро подякував обласній і районній владі за допомогу закладу. Зокрема у придбанні та встановленні ліфта для транспортування тяжкохворих.

– Всі ці роки нам доводилось на собі, у прямому сенсі слова, транспортувати хворих на другий поверх, де знаходиться неврологічне відділення. Нині ж всі незручності позаду, – зазначив Василь Уманець.

DSCN6127

Також у рамках візиту на Шполянщину перший заступник голови Черкаської облдержадміністрації Віталій Коваль провів і особистий прийом громадян, під час якого жителі району мали змогу отримати відповіді на запитання, що їх хвилюють, та вирішити наболілі проблеми.

На завершення робочого візиту Віталій Коваль взяв участь у районних урочистостях з нагоди Дня працівників освіти. Вітаючи педагогів Шполянщини зі святом, високопосадовець побажав освітянам завжди відчувати сенс своєї діяльності, розуміти, що затрачені зусилля не були марними.

– Всі ми, незалежно від віку і роду занять, впродовж усього життя пам’ятаємо рідну школу і щасливі роки, проведені в її стінах, свого найулюбленішого вчителя – того, котрий долучив до книги, запалив іскорку знань, став старшим другом і порадником, – зазначив Віталій Володимирович. – Ми шануємо мудрість і наполегливість, професіоналізм і самовідданість освітянина – учителя, вихователя, викладача, зусиллями якого твориться майбутнє України. І день працівника освіти – ще один привід, щоб висловити Вам свою вдячність за велику працю і вагомий внесок у виховання поколінь.

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+5 #2 Сотник 06.10.2018 10:58
По всьому видно, що мітить скоро зайняти місце Ткаченка. А як же Серьожа Овчаренко?!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #1 Не може буть 05.10.2018 22:20
Оце так "подія"! :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100