Нещодавно у приміщенні Монастирищенської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості було  проведено семінар  «Особливості надання соціальних послуг учасникам АТО та демобілізованим». У заході взяли участь близько 18 учасників бойових дій разом із членами своїх сімей.

2002690

Семінар організовано спільно з районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за участю начальника відділу організаційно-правової роботи обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Черкаської обласної державної адміністрації  Людмили Пони, керівників структурних підрозділів райдержадміністрації, установ і організацій району.

У ході зустрічі Людмила Пона акцентувала увагу присутніх на одній з найважливіших тем сьогодення – психологічній реабілітації учасників АТО. За її словами, реабілітація має важливе значення, як для самих воїнів, так і для членів їх сімей.

«Для того, щоб люди могли нормально адаптуватися до мирного життя, вони повинні пройти не тільки фізичне лікування, а й відчувати постійну підтримку, бачити реальну допомогу та розуміння оточуючих. Учасникам АТО держава гарантує надання соціальної та професійної адаптації, а також забезпечення пільгових пенсійних виплат, а ми готові сприяти в реалізації поставлених завдань», - зазначила начальник відділу організаційно-правової роботи обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Водночас фахівець з профорієнтації районної філії Олеся Борець поінформувала присутніх про послуги служби зайнятості колишнім учасникам АТО, впровадження в діяльність нових форм роботи задля сприяння зайнятості та соціальної адаптації безробітних, в тому числі і демобілізованих військовослужбовців.

По закінченню семінару, всі бажаючі отримали індивідуальні  фахові консультації представників державних установ.

Монастирищенська районна філія ОЦЗ

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100