реклама

реклама

У рамках Першого культурного Експо у КНР Міністр культури України Євген Нищук та Міністр культури КНР Ло Шуган обговорили питання культурного співробітництва між країнами. Основною темою розмови стала перспектива розвитку культурного ринку в контексті розвитку торговельно-економічних відносин країн Шовкового шляху.

561af1deac8d5a5b87657b519639ad36_L

Про це інформує сайт департаменту культури та взаємозв’язків з громадськістю Черкаської ОДА.

Пан Ло Шуган назвав візит української делегації дуже важливим кроком у міжурядовій співпраці між Україною та Китаєм і зазначив, що він дасть серйозний імпульс для поглиблення взаємовідносин двох країн.

Під час розмови були підняті питання інвестицій у сферу кінематографії, розвитку традицій балетної школи, створення у КНР культурних центрів - інститутів, що займатимуться промоцією української культури в світі. Також обговорили варіанти промоції народних прикладних ремесел, які викликають жвавий інтерес у громадян обох країн. Зокрема, йшлося про обмін майстрами і проведення майстер-класів в Україні та Китаї, а також організацію освітньо-культурних таборів для дітей.

Живим прикладом багатої фантазії українських майстрів стали подаровані Євгеном Нищуком китайському колезі руко твори з України, серед яких -водяний дракончик. Його зробила майстриня з Черкас Ольга Отнякіна-Бердник. У Китаї цей дракон - символ доброго начала ян, завзятості та успіху…

«Попри те, що між нашими країнами понад 10 годин перельоту – ми маємо надзвичайно багато спільного, а надто – тисячолітні культурні надбання наших предків, які, імовірно, тим самим знаменитим Шовковим шляхом, ще тоді здійснювали культурний обмін. І це та традиція, яку ми сьогодні просто зобов’язані підтримувати», – сказав Євген Нищук.

А Ло Шуган додав: «Україна славиться багатими культурними надбаннями, і саме через мистецтво у Китаї люди дізнаються про саму країну. Це надзвичайно цікава тема для нашого народу, і ми дуже зацікавлені поглиблювати дружбу між Україною та КНР».

Сторони також домовились зміцнювати співпрацю на міжурядовому рівні та досягли домовленості щодо проведення чергової робочої групи з усіх нагальних питань в сфері культури та мистецтва. Серед іншого – обговорили можливість проведення днів культури України в Китаї, а також відзначення на високому державному рівні 25 років дипломатичних відносин між Україною та Китайською Народною Республікою.

Як пропозиції було розглянуто обмін делегаціями – художниками, музикантами, проведення спільних концертів за участі артистів з обох країн.

Міністр культури КНР зазначив, що вже у жовтні з Китаю в Україну планує прибути група менеджерів культури, які відвідають ряд театральних постановок, виступів класичних музичних та альтернативних колективів задля організації подальших їх гастролей у Китаї.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+5 #1 Не всім все по феншую 10.10.2018 15:18
У Отнякіної завжди класні ці фігурки з глини. Тільки ціна на них "кусається".
А міністр випадково Китаю не сказав, чому Китаю водяні дракончики допомагають для "завзятості і успіху", а українській економіці - не дуже? ;-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100