реклама

реклама

Костянтинівська спеціалізована школа разом із Балаклеївською ЗОШ №1, Носачівською та Березняківською школами зареєструвалися та взяли участь у Всеукраїнській імітаційній грі «Партія моєї мрії». Ця гра в Україні проходить вже втретє, прийшла до нас із Німеччини, розрахована на дітей та молодь до 18 років (М18).

2018-10-27-вибори

Про це повідомляє «Сміла.ua».

Зареєструвала Костянтинівську школу у грі та провела імітацію виборів територіальний координатор на виборах, педагог-організатор школи Світлана Чорнобай. Тут голосували учні 2-11 класів.

Світлана В’ячеславівна розповіла кореспондентові видання, що її помічниками в організації імітаційної гри були діти. Школярі – представники учнівського самоврядування – зайняли усі рольові позиції: членів виборчих дільниць, екзитполу, спостерігачів і виборців. Все відбувалося, як на справжніх виборах – висіли передвиборчі програми, реальні політичні партії були названі партія «А», партія «Б», партія «В» і так далі… Всього 10 партій. Були побудовані кабінки для голосування, стояла справжня скринька, роздавали бюлетені.

Перед цим дітям розповіли про свідомий вибір, про політичну систему та виборчий процес.

Гасло проекту: «Ми повинні грати в політику сьогодні, щоб завтра політики не гралися нами». Метою цієї гри є допомога дітям і молоді, молодшим 18 років, зрозуміти сутність одного з важливіших механізмів демократії – виборів, навчити їх аналізувати й оцінювати політичні програми, долати стереотипи щодо політичної діяльності.

2018-10-27-вибори1

2018-10-27-вибори2

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100