реклама

реклама

Мораторій на перевірки засобів масової інформації в період виборів невідкладно своїм рішенням має затвердити Парламент України. Про це сказав політичний діяч, колишній віце-спікер Верховної Ради України, екс-голова Комітету з питань свободи слова Верховної Ради України Микола Томенко в ході «Президентського клубу» в Національній спілці журналістів України.

b4cf1eb1329cb387ec35fad51e0d48dd-7507

- Пропоную проголосувати за мораторій проти перевірки ЗМІ напередодні виборів, як це традиційно відбувалося в усі часи раніше. Тоді фіскальна служба чи міліція не ходитимуть по редакціям і не перешкоджатимуть роботі журналістів, - наголосив Микола Томенко.

Також Микола Томенко заявив про підтримку Декларації на захист свободи слова, яку ініціювала НСЖУ. Документ передбачає, що претенденти на найвищу посаду в державі беруть на себе добровільні зобов’язання поважати свободу слова й самовираження, не чинити тиск на журналістів та ЗМІ, не використовувати силові органи для переслідування журналістів, проводити публічні звіти про розслідування правопорушень проти працівників ЗМІ тощо.

- Ні правоохоронні органи, ні фіскальна служба, ні медіа-регулятори не повинні бути адмінресурсом, який посадовцівзможуть використати, аби вплинути на редакційно політику українських медіа. Тому,як продовження практики попередніх років, НСЖУ підтримує запровадження такого мораторію: зокрема, і на попередніх виборах Президента України було впроваджено мораторійна перевірки, - наголосив голова НСЖУ Сергій Томіленко.

Декларація на захист свободи слова запропонована на підписання всім політикам, які братимуть участь у виборах. Про свою підтримку минулого тижня оголосив народний депутат України, лідер партії «Основа» Сергій Тарута.

Служба інформації НСЖУ

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100