реклама

реклама

14 листопада  на базі Черкаського міського центру зайнятості в рамках проекту Всеукраїнської громадської організації «Об’єднання дружин і матерів бійців учасників АТО» – «Ветерани: від діалогу до працевлаштування» відбувся ярмарок вакансій та засідання круглого столу.

фото-1

Програма «Ветерани: від діалогу до працевлаштування» була визнана переможцем конкурсною комісією Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції, яка має на меті вирішення одного із головних питань, що виникають у бійців при поверненні до мирного життя – питання працевлаштування.

Проведенню ярмарку вакансій для учасників АТО та засіданню круглого столу передував триденний тренінг в рамках проекту за участю фахівців обласної служби зайнятості, психологів та керівника проекту Наталії Московець.

Під час ярмарку демобілізовані військовослужбовці мали можливість поспілкуватися з роботодавцями, пройти співбесіду та знайти майбутнє місце роботи.

У свою чергу місцеві роботодавці такі як – Головний центр підготовки особового складу Державної прикордонної служби України імені генерал-майора Ігоря Момота, Філія Черкаського обласного управління АТ «Ощадбанк», Черкаське ГРУ ПАТ КБ «Приватбанк», ПАТ «Азот», КП «Черкасиводоканал»,  ТОВ «Металогальва», ТОВ «МГК-Черкаси», ТОВ «Віко Меблі», представники магазину «Делікат», Державна установа «Черкаська виправна колонія» (№ 62), Головне управління Національної поліції в Черкаській області представили на заході ряд актуальних вакансій. Це інспектор прикордонної служби, інкасатор-водій автотранспортних засобів, кухар,  токар, фрезерувальник, стропальник, слюсар із складання металевих конструкцій, газозварник, ливарник пластмас, начальник дільниці, бухгалтер, електромонтер, машиніст крана, контролер-касир, механік озброєння та техніки, машиніст компресорних установок та багато інших.

фото-2

Після завершення ярмарку вакансій відбулося засідання круглого столу щодо обговорення результатів триденного тренінгу під головуванням директора Черкаського обласного центру зайнятості Григорія Дендемарченка та керівника проекту Наталії Московець.

До з0аходу також долучилися директор міського центру зайнятості Оксана Щербак, керівник відокремленого відділу ГО «Дружин і матерів бійців учасників АТО» у місті Черкаси – Олена Ложешнікова, голова координаційної ради учасників бойових дій та ветеранів АТО у Черкаській області Леонід Станчук, мати загиблого полковника Гави В. А. – Олена Гава, психологи, представники роботодавців та учасники тренінгу – атовці.

фото-3

Відкрив засідання Григорій Дендемарченко, зазначивши, що: «Для військових, які повертаються до мирного життя, актуальні численні питання: оформлення статусу учасника бойових дій, виплата матеріальної допомоги, психологічна підтримка та соціальна адаптація. Серед найважливіших –  працевлаштування. У вирішенні цього питання  допомагає служба зайнятості. Зокрема, за сприяння обласної служби зайнятості у січні-жовтні  2018 року  отримали роботу 324 учасники  АТО, з них 21 особа з інвалідністю». Також директор наголосив, що проведення подібних заходів має неабияке значення для тих людей, які захищають нашу Батьківщину, повертаються додому і прагнуть знайти підходящу роботу, щоб мати можливість гідно забезпечити свою сім’ю.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100