реклама

реклама

До Черкаського окружного адміністративного суду звернувся навчально-виховний комплекс Ліцей-загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів «Лідер» Смілянської міської ради Черкаської області з позовом до Управління Держпраці у Черкаській області, в якому просить визнати протиправною та скасувати постанову про накладення штрафу в розмірі 3723 грн.

index

Постанову про накладення штрафу винесено посадовою особою Управління Держпраці за результатами інспекційного відвідування, проведеного за заявою працівника вищевказаного освітнього закладу про порушення щодо нього вимог трудового законодавства, а саме: несвоєчасну виплату заробітної плати та неповідомлення працівників про зміну істотних умов праці не пізніше, ніж за 2 місяці. Відповідно до Порядку здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26 квітня 2017р. №295 (далі – Порядок №295) головний державний інспектор Управління під час інспекційного відвідування виявив порушення трудових прав інших працівників навчально-виховного комплексу.

На думку позивача, проведення посадовою особою Управління інспекційного відвідування, що стосується дотримання трудового законодавства на підприємстві щодо всіх працівників є безпідставним. Крім того, порушення усунуто, тому, на переконання позивача, штрафні санкції накладено безпідставно.

Як зазначається у матеріалах справи, оскільки головним державним інспектором Управління встановлено порушення позивачем гарантій в оплаті праці, застосування штрафних санкцій до позивача має бути здійснено незалежно від факту усунення порушення. Крім того, позивачем не надано доказів усунення виявлених порушень.

Заслухавши пояснення учасників справи № 823/2289/18, дослідивши докази у справі, надавши їм оцінку з точки зору достовірності, належності, допустимості та повноти, суд дійшов висновку, що позов навчально-виховного комплексу Ліцей-загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів «Лідер» Смілянської міської ради Черкаської області не підлягає задоволенню.

Доводи позивача, що посадовими особами управління безпідставно проведено інспекційне відвідування, яке стосується дотримання трудового законодавства на підприємстві щодо всіх працівників, суд вважає необґрунтованими. У задоволенні позову судом відмовлено повністю.

Спеціаліст взаємодії зі ЗМІ Управління Держпраці

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #2 Гроші 28.11.2018 23:03
Цитую Шарафутlнов Еркін.:
Та шо там якісь школи. От якби щодо олігархату такі позови були та суд вирішив би на користь знедолених, ото б була би позитивна динаміка. А так якусь школу зобидили , та й по всьому.

А в школах що, не люди працюють? Їхні права захищати не потрібно? Таких випадків зараз повно і винні у них не олігархи, а місцеві керівники, які почувають себе царями, що можуть не виплачувати зарплату та змінювати умови праці як їм заманеться.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 Шарафутlнов Еркін. 28.11.2018 13:41
Та шо там якісь школи. От якби щодо олігархату такі позови були та суд вирішив би на користь знедолених\, ото б була би позитивна динаміка. А так якусь школу зобидили , та й по всьому.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100