реклама

реклама

Черкаська облдержадміністрація пропонує об’єднаним територіальним громадам кілька моделей створення Центрів надання адміністративних послуг.

Карманник

Про це в п’ятницю на засіданні обласної Ради регіонального розвитку повідомив директор департаменту регіонального розвитку ОДА Роман Карманнік.

– ЦНАПи – це точки дотику між людьми і владою. Ґрунтуючись на тому, як працюють ЦНАПи, люди роблять висновок про якість своєї взаємодії з владою. Тому дуже важливо, особливо в новостовонених ОТГ, утворення ЦНАПів, – наголосив пан Карманнік.

У маленьких ОТГ, де проживає менше 5 тисяч жителів, пропонують створювати ЦНАПи спільно з сусідами. Такі прецеденти в області вже є.

У ОТГ з чисельністю населення від 5 до 10 тисяч можуть бути створені повноцінні ЦНАПи, із віддаленими робочими місцями в маленьких населених пунктах. Вартість такого проекту становить близько 100 тисяч гривень.

У великих ОТГ з населенням понад 10 тисяч гривень (приміром, якщо в таку громаду ввійде весь район), крім базового ЦНАПу, можна створювати пересувні ЦНАПи – у спеціальних автомобілях. Такий проект оцінюється приблизно в 1,5 млн грн.

Фінансувати створення ЦНАПів можна на засадах співфінансування, із залученням коштів Державного фонду регіонального розвитку та міжнародних донорів.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100